vrijdag 24 augustus 2012

Vertaling, Limburgse monografie, wandeling, ziekenbezoek en lectuur

Het werd vandaag echt een “vertaaldag” nadat ik de tekst van de volgende Limburgse monografie had doorgestuurd naar de bestuurster van de KVLS. Jan Gerits had me deze ochtend immers zijn fiat gegeven.

Wel gingen we een dik half uur wandelen in Batsheers (deelgemeente van Heers), waar een ezelboerderij/fokkerijj te vinden is. Toen we de ezels in een wei tegenkwamen, waarschuwde Roger: ‘Laat je niet verleiden hé! Ezels vragen heel veel zorg!’ Hij heeft gelijk. En we kunnen ze niet meenemen als we bijvoorbeeld op reis gaan! Glimlach

Na ons avondeten gingen we onze familiezieke bezoeken, en we verschoten (ja, ik weet het, dat is Vlaams, maar we “schrokken” niet, integendeel, dus, taalunie, neem dat woord maar op in jullie woordenlijst!). De zieke krijgt geen Xanax meer, maar wel beter aangepaste medicatie en het verschil was ongelooflijk! We hebben voor de eerste keer weer (want we waren nog een paar keer op visite geweest na de post waar de link hierboven naar leidt) samen gekeuveld en gelachen! Waarom duurt het zo lang voor er een correcte diagnose wordt gesteld?

Daarna heb ik thuis gelezen in “De wereld van Sofie”. Dat boek is heel boeiend en zit echt goed in elkaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten