donderdag 16 augustus 2012

Roger Janssen over Louis Heere

Hoewel ik al heel moe was rond 22:30 uur heb ik nog even tijd gemaakt om de volgende Limburgse monografie van de KVLS na te lezen op fouten. Dat hoort immers ook tot mijn “bevoegdheden” (ik besef dat mijn terminologie beïnvloed wordt door de vertaling waar ik mee bezig ben) en ja, ik ben blijkbaar “multi-inzetbaar” (idem! Glimlach).

Mijn lichaam is jammer genoeg minder multi-inzetbaar, en ik voelde me al heel moe toen ik aan dat nalezen begon.

Maar het moest wel, want tijdens een half uur durende telefoongesprek met Jan Gerits werd afgesproken dat ik tegen zondag avond de hele lay-out,  ook met invoeging van de foto’s dus,  klaar zou hebben.

Nu, die lectuur was heel interessant en ik heb er dus van genoten. Roger Janssen schrijft echt heel goed!

Deze middag even bezoek gehad van Ingrid Lenaerts (bestuurslid van de KVLS) om onze Oostland- en monografiestock aan te vullen (want, ja, zelfs daarvoor zorgen wij! Echt multi-inzetbaar hé! Glimlach) en een hoop vroegere nummers mee te nemen voor de toekomstige culturele beurs in Hasselt.

Na een echt korte wandeling in het natuurdomein Overbroek, verder vertaald,  en na het avondeten waren we op Skype met Elena en haar ouders. Wat is een kleinkind toch schattig in dit stadium! Elena vertelde honderduit over… Ja, over wat eigenlijk? Ik had soms de indruk dat ik haar brabbeltaaltje begreep, probeerde nogal gericht antwoord te geven, en blijkbaar lukte dat soms, want Elena begon daarna nog meer te “vertellen”.

Daarna heb ik nog verder vertaald tot voorbij mijn “doelstelling” voor vandaag (ik heb de indruk dat ik spontaan toepas wat ik allemaal aan het vertalen ben) en toen ik echt te moe werd, nadat ik snel enkele mails had beantwoord, heb ik dus die monografie nagelezen, van Roger Janssen over Louis Heere.

Maar dat was dus wel echt heel interessant!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten