donderdag 9 augustus 2012

Mielen boven Aalst

De vertaling vlot goed. Ik heb vandaag 15 bladzijden vertaald, wat ontzettend veel is. Nu, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat sommige bladzijden maar half vol waren! Glimlach En het einde is nog helemaal niet in het zicht.

Ik kook graag en toch smaakte het avondeten me beter dan anders (en at ik veel meer dan gewoonlijk) vandaag , ik vermoed omdat Roger had gekookt. Heel fel bedankt voor jouw “alu gobi”, Roger!

Het huishouden werd echt tot een minimum herleid. Hendrik en Anneke (ik had ze even aan telefoon) willen binnenkort nog eens afkomen, en dat juich ik toe; maar ze zullen moeten om kunnen  - ik weet dat ze dat kunnen - met het feit dat niets hier echt “proper” is.

(Aan de andere “kindjes”: ik waarschuw wel als ik weet wanneer ze komen, zodat jullie eventueel ook van de partij kunnen zijn)

Ach, kon ik maar mijn dagen doorbrengen met vertalen en met het geld dat mijn werk opbrengt een goede huishoudster betalen! Ik voel me immers veel gelukkiger wanneer ik een aanvaardbare reden heb om praktisch niets te doen in het huishouden en mij met - voor mij - interessantere dingen kan bezig houden.

Een buitenstaander die hier zou schoonmaken zou het echter zo moeilijk hebben omwille van onze rommel dat ik eerst grondig zou moeten opruimen. En opruimen betekent voor mij meer dan de helft van de schoonmaakkarwei.  Dus is een schoonmaakster niet echt een optie! Bedroefde emoticon

Zoals ik mezelf gisteren had beloofd, maakten we vandaag wel tijd voor een korte wandeling. Deze keer net geen drie kwartier in Mielen boven Aalst. Ik had nog niet gemerkt hoe warm het was buiten (ons huis is – gelukkig – vrij fris): echt zomers! En toch zie je al overal dode bladeren liggen op de wegen en de paadjes.

Mielen vind ik een vrij mooi dorp (voor we dit huis kochten, stonden we een poosje op een huis in die deelgemeente van Gingelom), maar vandaag ontdekte ik pas dat daar ook een villawijk is. En die ademt helemaal niet dezelfde landelijke sfeer uit als het eigenlijke dorp.

Roger maakte slechts twee foto’s:

P8092588

P8092589 De kerk en de pastorie van Mielen boven Aalst (foto’s Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten