zaterdag 11 augustus 2012

Mielen boven Aalst, Jeuk en Vorsen

Ik maakte vandaag weer tijd voor een wandeling van een uurtje, maar deze keer deden we het in drie keer. Eigenlijk jammer dat ik me deze dagen niet meer kan permitteren omwille van die vertaling. Maar nogmaals, ik mag niet klagen, want ik hang niet vast aan een uurrooster, tenzij degene die ik mezelf heb opgelegd.
Er is veel leven op het veld tegenwoordig: tractors rijden af en aan met de oogst. En geregeld zie je enorme zwermen spreeuwen op een veld, in een plantage of zelfs in een tuin neerstrijken.

IMG_1620m Foto Roger

Net toen we wilden vertrekken, werden we aangesproken door een man, een zekere Karl zoals hij zichzelf voorstelde,  die zijn auto tegenover ons huis had geparkeerd. Hij is een Leuvenaar, heeft een heel oud huis gekocht in Gutschoven, en wilde  ook wel eens ons (ook heel oud) huis zien. Hij komt later eens af, nu heeft hij alvast een paar foto’s gemaakt. Hij vertelde me dat hij op de Tiensesteenweg woont in Leuven. Dat is vlak bij de Brugstraat waar mijn Marraine vroeger woonde! Glimlach

We reden nog eens naar Mielen boven Aalst en wandelden een poosje door de velden en langs wat ons een oude spoorbedding leek te zijn.

P8112592 Foto Roger

In de verte zagen we wat we dachten een kat te zijn (zie foto hierboven). Maar ze bleef zo roerloos zitten dat we de indruk kregen dat we ons vergisten en dat het om een bijzonder steen ging. Toen we nog wat dichterbij kwamen, zagen we dat het wel degelijk een kat was.

IMG_1621 Foto Roger

We wandelden een klein half uurtje verder. Het weer was zalig : rond de 25°C met een zacht briesje.
We konden jammer genoeg geen lus maken en keerden dus op onze stappen terug naar de auto. En reden naar Jeuk (leuke naam niet?).

Daar bleek het mooie kasteel voor een deel in de steigers te staan. Al jaren, volgens een vrouw met wie we een babbeltje deden, werden de daken hersteld.

P8112594

P8112599

P8112600 Foto’s Roger

Weer wandelden we een poosje rond. Buiten dat kasteel staan er nog enkele andere mooie gebouwen en een mooie Sint-Job kapel in het dorp (deelgemeente van Gingelom).

P8112595

P8112601 Foto’s Roger, de laatste gemaakt door de tralies van de gesloten kapel

Daarna reden we naar Vorsen, waar we nog een beetje rondliepen op het kerkhof.

P8112606 Foto Roger

Na de wandeling(etjes) nog een lang telefoontje met Nany, gekookt en gegeten. Even gelezen en dan nog een paar uur verder vertaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten