woensdag 15 augustus 2012

Eindelijk regen op “Maria tenhemelopneming” dag !

Deze ochtend, nog voor ik begon te werken, een telefoontje van Nany (mijn moeder dus). Over haar plannen, maar ook over het feit dat het vandaag in het Antwerpse Moederdag is. Al haar vriendinnen waren dus bezet, behalve één, afkomstig uit Limburg, en met haar kon ze gelukkig uit gaan eten.
Ik heb, toen ik nog kind was, thuis nooit echt Moederdag weten vieren, en later, met onze kinderen deden we het ook niet. In feite is het toch alleen maar “commercie”!

Na dat lang telefoontje heb ik enkele uren vertaald en toen was het tijd voor onze wandeling. Deze keer liepen we van Schalkhoven naar Sint-Huibrechts-Hern - dus in de omgekeerde richting van vorige zondag - en terug. Het was vreselijk warm en in plaats van een lus te maken door de velden, verkozen we op onze stappen terug te keren via de vroegere, lommerrijke trambedding.

De drukkende temperatuur van rond de 30°C  deed me echt verlangen naar regen of zelfs onweer! Glimlach 

Daarna werkte ik verder, maar ineens verscheen op mijn scherm de boodschap: “Het aantal woorden dat Word kan verwerken is overschreden”. En ik kon gewoon niets meer doen. Even paniek dus! Ik heb dan maar mijn pc herstart met alle tijdverlies die dat meebrengt, maar daarna leek alles gelukkig weer in orde.

Na ons eenvoudig avondeten nog even gelezen en daarna nog een drietal uren vertaald. Ook snel, snel, enkele mails beantwoord en de kranten gelezen.  Overal lees en hoor ik dat het vandaag “Maria’s hemelvaart dag” is. Volgens mij is dat verkeerd, en is de officiële benaming “tenhemelopneming”.

En… daarna moest ik iets naar de vuilnisbak buiten brengen, en merkte ik dat het eindelijk geregend heeft!  Het voelde dan ook opvallend frisser aan!

Roger heeft al de hele dag prachtige muziek opgezet, en op dit moment hoor ik voor de zoveelste keer vandaag   “Tir na nog” van Van Morrison, een lied dat mijn spiritualiteit  altijd een heel felle boost geeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten