maandag 20 augustus 2012

Onverwachts (tropisch) verlengd weekend

Vorige zaterdag kwam Elena rond 15 uur als eerste aan met haar ouders, maar zonder Zeger die moest werken tot 18:30 uur. Iets later arriveerden Anneke en Hendrik. We zaten op het terras, maar zeggen dat we genoten van het mooie weer, zou liegen zijn. Althans ik genoot niet: het was 35°C in de schaduw, en de laatste tijd vind ik dat veel te warm! Anneke niet, zij genoot zichtbaar!

Tegen dat Zeger aan het station van Borgworm zou afgehaald worden, heb ik spaghetti klaargemaakt. Ik had immers zitten vertalen tot wanneer de “kindjes” aankwamen en dus geen tijd gevonden voor een ingewikkelder gerecht.  Nu, ik had er, met die hitte, ook de moed niet voor gehad. Nu al droop het zweet zo van mij terwijl ik aan het fornuis stond.
Elena had weer veel te vertellen, bleek nog steeds een beetje bang van onze schapen Boris en Pamfiel. Wel genoot ze zichtbaar van mijn  simpel gerecht! Glimlach 

P8182658

P8182660 Foto’s Roger

Terwijl wij na het eten nog wat keuvelden op het nu iets frissere terras, ging zij liever in de keuken spelen, eerst met haar nonkel Zeger en daarna ook met haar grootva (Roger dus).

P8182664 Eigen foto

Elena, haar ouders en nonkel Zeger zijn rond 22:30 uur terug naar het Leuvense gereden (en Elena was nog steeds klaarwakker!), Hendrik en Anneke bleven logeren.

Zondag werd een superluie dag. De thermometer wees nog steeds rond de 35°C in  de schaduw aan, wat ik veel te warm vond voor een wandeling. Ik heb letterlijk niets anders gedaan dan gekookt! Anneke had gelukkig al de rommel van zaterdag opgeruimd (en ook de vaatwasser die Roger had ingeladen, leeggemaakt). Buiten werd het niet warmer dan zaterdag, ondanks de voorspellingen (en gelukkig!) maar nu was ons anders relatief koele huis fel opgewarmd. Tja, de buitendeuren bleven zaterdag en zondag meestal open.

P8192665 Hendrik luiert op het terras (foto Roger)

Ik belde wel even met mijn moeder (Nany) die ook zat te puffen naast een ventilator in haar flat. En we bekeken de foto’s die Anneke en Hendrik hebben gemaakt tijdens hun week Barcelona. Voor mij vaak herinneringen en nostalgie naar een lang vervlogen tijd (1971 en 1972).

En verder hebben we weer zitten filosoferen tot het eindelijk wat frisser werd (tot heel laat dus).

Vandaag was het ineens veel koeler (rond de 24°C en Anneke vond dat nogal “fris”). We deden samen boodschappen voor ons avondeten (en dat van de volgende dagen: we verwachten woensdag bezoek waar ik ook naar uitkijk, en daar wilde ik ook al enkele dingen voor in huis halen). Ik heb nog een beetje aan de vertaling gewerkt (maar nu is het echt te warm in onze werkkamer) en ik kreeg een “belangrijk” telefoontje van Elena (eigenlijk van onze dochter dus, maar zij kan zelf niet veel zeggen als Elena erbij is): Elena had al twee keer haar gevoeg gedaan op haar potje! Schattig hoe onze grote meid me dat probeerde uit te leggen en hoe blij ze reageerde toen ik haar prees! Stel je voor dat we als volwassenen ook nog op die manier zouden handelen! Glimlach 

Na onze koude schotel van deze avond bleven Hendrik, Anneke, Roger en ik nog wat gezellig napraten op het terras, en daarna vertrokken de laatste “kindjes”,  richting Antwerpen.

Roger heeft de vaatwasser gevuld en ik heb nog vertaald tot 22 uur. Druipend van het zweet!

Normaal gezien stond op mijn programma van vandaag en morgen ook wat schoonmaken en opruimen (voor een groot deel van dat laatste heeft Anneke al gezorgd), maar van dat schoonmaken zal niet veel komen (ik moet voor die vertaling immers mijn planning volgen als ik op tijd wil klaar geraken)! Onze bezoekers zijn gewaarschuwd en vinden het gelukkig niet erg! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten