woensdag 8 augustus 2012

Over dromen en vriendschap…

Toen ik in Leuven studeerde, had ik twee heel goede vrienden: Jos en Marc. Wat een plezier hebben we met ons drieën gehad! En hoeveel geheimen vertrouwden we elkaar toe! We waren niet altijd samen, zoals het cliché luidt, want elk van ons had geregeld een liefje en we gunden elkaar wat privacy. Maar als het maar even kon, kwamen we weer bij elkaar. Het was echt een droom van een vriendschap, en ik weet eigenlijk niet waarom we elkaar uiteindelijk uit het oog zijn verloren (nee, zij behoren niet tot het gezelschap uit Leuven dat geregeld een reünie houdt).

Ik herinner me nog wel dat Marc, een van die twee vrienden, me zei, vlak voor zijn huwelijk, dat zijn Chinese vrouw (of was het Japanse? ik weet het echt niet meer) geen vrouwelijke vrienden voor hem zou dulden. Dat was dus het einde, niet van de vriendschap, want mijn gevoelens voor hem zijn niet veranderd, wel van onze contacten. Ik vond dat heel spijtig, maar tja, zulke zaken zou ik later nog meemaken, en dat voorvoelde ik blijkbaar.
Ik heb Marc weergezien, jaren geleden, in Leuven, tijdens een wandeling met de mama van Roger, Oma. Het weerzien was blij en droevig tegelijk. Waarschijnlijk mocht hij nog steeds geen contact hebben met vroegere vrouwelijke vrienden!

Op het huwelijk van mijn andere vriend, Jos,  was ik uitgenodigd, samen met toen al mijn echtgenoot Roger. Waarom hebben die vriend en ik  elkaar daarna dan toch uit het oog verloren? Ik weet het echt niet! En dat terwijl we elkaar alle drie ooit beloofd hadden altijd voor elkaar klaar te staan!

Wie mij kent, weet dat ik vaak terugdenk aan die twee vrienden. Ik schrijf er nu pas over omdat ik twee nachten geleden van Jos heb gedroomd, en de droom zo realistisch was dat ik me afvroeg of er iets gaande was met hem (gezien onze belofte destijds van er altijd te zijn voor elkaar).

Ik bleef deze dagen aan hem denken, en heb deze avond, op het Internet, even naar hem gezocht. Ik vind alleen een adres dat ongeveer beantwoordt aan zijn gegevens. Kan ik daar iets mee doen? En vooral, hoef ik er iets mee te doen? Ik vind geen enkele mogelijkheid om via het Internet in contact met hem te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten