zaterdag 9 mei 2015

Landen en omgeving, en Limburgse monografie

Ik heb vandaag vooral gewerkt aan die Limburgse monografie over Josef Lyna, een heel productieve rijksarchivaris. De tekst was van Jan Gerits: slechts één tikfout gevonden en enkele overbodige spaties moeten weghalen. Wat een verschil met de drukproeven van de andere publicatie van de KVLS,  Oostland , die ik gisteren verbeterde: daar leek het weer of sommige auteurs hun tekst zelfs niet één keer hadden nagelezen!Woedend

Voor de opmaak van de monografie heb ik wel naar onze dochter moeten bellen: het was me gelukt sectie-einden in te voegen maar ik was weer vergeten hoe ik moest zorgen dat de bladzijdenummering pas begint bij de tweede sectie. Gebrek aan oefening: ik moet dat werkje dan ook maar om de drie maanden verrichten.

We maakten ook tijd voor drie korte wandelingen in Landen (waar in Rufferdinge een tentoonstelling over de Grote Oorlog aan de gang was, die ik persoonlijk niet interessant vond) en omgeving (Rumsdorp met zijn mooi kerkje en motte en Neerlanden), tussen regenbuien (met soms even een onweer) door.

A5093085

A5093086

A5093087 Rumsdorp (foto’s Roger)

A5093092

A5093095

A5093096

A5093101 Neerlanden (foto’s Roger)

2 opmerkingen:

  1. Het moet Jozef Lyna zijn en niet Josef Lyna (ik maakte die fout in deze post maar ook op de kaft van de monografie). Gelukkig wees Jan Gerits mij erop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen