maandag 4 mei 2015

Hier droomden wij vroeger van! Maar dan liefst in Spanje.

Lang geleden droomden we ervan samen met een tiental vrienden een heel dorp op te kopen ergens in de bergen in Spanje. Alleen hadden we er toen het geld niet voor. Volgens Dirk Lambrechts waren toen in Aragon volledige leeggelopen dorpen te koop voor 400.000 toenmalige franken. Ik heb het nooit kunnen verifiëren en, Dirk kennende, is het mogelijk dat die prijs ontsproot aan zijn fantasie.

We  bleven dromen, sommige vrienden trouwden (en sommigen scheidden daarna), we kregen kinderen, en werk, we gingen bijna allemaal buiten Leuven wonen, leerden leven met nostalgie, verloren elkaar soms uit het oog en vonden elkaar terug toen bijna iedereen gepensioneerd was.

Vandaag ging ik even online  lezen en viel ik op dit!

Een heel middeleeuws dorp te koop voor de prijs van een grote villa! Onze vroegere droom dus! (alleen, wij wilden toen liever naar Spanje en dit dorp lijkt me toch veel duurder).

We hebben het geld niet, alle vrienden zijn gesetteld, de kinderen ook: die droom zal dus nooit uitkomen!Bedroefde emoticon

En toch: wat is dromen plezierig! En fantaseren over wat ons leven zou zijn geweest als we ooit met z’n allen een bergdorp hadden gekocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten