woensdag 20 mei 2015

Mijn leesbril is stuk!

Deze ochtend kon ik, terwijl ik naar beneden kwam, nog net op tijd mijn (degressieve) leesbril opvangen voor hij van mijn neus op de grond zou vallen: een veertje kapot.

Dat betekende naar de optieker gaan.  Wat we deden nadat ik eerst eindelijk nog eens een bezoekje had gebracht aan Marie-Claire en daarna een beetje opgeruimd.

We parkeerden de auto op de Grote Markt van Sint-Truiden en liepen naar de optieker waar we een hele poos moesten wachten: zoveel volk! Toen het uiteindelijk mijn beurt was, was Roger al terug naar de auto aan het lopen om wat meer geld in de parkeermeter te steken. Terwijl ik er zeker van was dat ik (op zijn minst) een nieuw montuur zou moeten kopen (en daar had ik liever Roger bijgehad: hij moet immers op die montuur kijken, ik niet), werd mij gevraagd of ik de bril een dagje kon missen: dan zou de optieker er twee nieuwe veertjes op zetten. Gratis! Was dat een pak van mijn hart: het is echt niet het moment om geld uit te geven aan een nieuwe brilmontuur (laat staan aan nieuwe glazen).

Ik liep terug naar de auto en kwam Roger onderweg tegen. Omdat hij pas geld had gestoken in die parkeermeter besloten we nog even rond te wandelen in Sint-Truiden, ondanks de relatieve kou (weer te wijten aan een koele wind). Roger heeft dus voldoende beweging gekregen.

Ik zit dus even zonder bril. Dacht ik toch, tot ik me herinnerde dat ik mijn vorige bril heb bijgehouden. Ik gebruikte die een poosje  maar hij is duidelijk niet meer aangepast aan mijn ogen.

Ik probeerde dan maar (zo goed als blindelings) een paar korte mails te beantwoorden, en toen kwam er een antwoord van Hendrik: ‘Jouw  ctrl-toets ingedrukt houden en tegelijk het wieltje van jouw muis naar voren draaien!’ Dat hielp de letters te vergroten! Wist ik niet! Bedankt, jongen! Ik stelde wel vast dat ik de letters reuzengroot moest maken om ze te kunnen lezen zonder bril!Bedroefde emoticon

Terwijl ik dat deed, herinnerde ik me dat ik een zonnebril op sterkte heb. Ook een degressieve leesbril.

Al is het geen gezicht, die zonnebril op mijn neus hier aan de pc Glimlach, ik ben nu toch in staat deze post te schrijven én heb het pas aangekomen nieuwe nummer van “Alternatif bien-être” gemakkelijk kunnen lezen.

Ik vind het wel bangelijk dat ik helemaal niet meer zonder bril kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten