vrijdag 3 januari 2020

Rijke dag voor Elena, Matthias, Eva en ook voor ons

We stonden pas rond 9 uur op deze ochtend. Roger bakte eieren en dat werd smullen voor iedereen.

Terwijl Elena daarna wat ging lezen, speelden Matthias, Eva en ik gezelschapsspelen.


Iets over 11:30 uur vertrokken we naar Ikea. Hoewel het weer ontzettend druk was in het restaurant zijn we blijven aanschuiven. Het was immers beloofd: de kinderen kregen een kindermenu (3 euro voor 4 vleesballetjes, broccoli, appelmoes, frieten en een ijsje). Roger en ik namen een iets grotere versie van de balletjes. Daarbij frisdrank voor Elena en Matthias, chocomelk voor Eva en water of fruitwater voor Roger en mij: het werd een eenvoudig maar lekker etentje.



We kwamen terug thuis tegen 14:15 uur. De kindjes keken nog naar een filmpje en iets voor 15 uur reden we naar onze vrienden Liliane en Paul.

We waren allemaal onder de indruk van de heel mooie kerstversiering bij onze vrienden... en van de tweede "metalen dozenkamer" die Paul had ingericht. Gewoon prachtig!

Eva leek in het begin een beetje argwanend maar na een poosje (en een drankje plus enkele koekjes) voegde ze zich bij Matthias die al meteen met legoblokjes aan het spelen ging, weldra gevolgd door Elena die eerst een heel "Jommeke" - haar door Liliane uitgeleend - had uitgelezen.









Ondertussen hebben wij, de "volwassenen", gezellig nieuwtjes uitgewisseld bij een paar kopjes uitstekende koffie of thee en een heel lekker stukje gebak. We spraken ook over onze recente lectuur... en weer kreeg ik enkele boeken cadeau! Ik zal jullie vertellen wat ik ervan vind, vrienden!


Iets voor 18 uur waren we terug thuis waar ik voor het avondeten zorgde terwijl Roger eindelijk onze twee grote dozen kleine legoblokjes toegankelijk maakte voor de kindjes (ik denk dat we de Duplo-blokken opnieuw mogen opbergen).

Eerst wilde alleen Elena soep eten en verkozen de anderen boterhammen met choco... maar uiteindelijk aten ze alle drie een bord of kommetje soep met balletjes, gevolgd door, voor Eva, een  (klein) beetje overschot stoofvlees van gisteren en daarna sojapudding, voor Matthias, sojapudding en een appel en, voor Elena, een potje yoghurt natuur gezoet met abrikozenmoes.

Na nog een spelletje voegde Eva zich bij haar broer en zus die, na nog wat spelen met de legoblokjes, naar een film keken in de "bibliotheek".

Eigen foto's
Eva ging eerst naar bed. Na het toiletritueel kreeg ze nog een verhaaltje waarna ze prompt in slaap viel.
Matthias en Elena gingen naar boven om 21:30 uur. Matthias was heel moe en ik vermoed dat hij ook praktisch meteen in slaap is gevallen. Elena, die zou nog wat lezen!

O ja, toen ik vertelde aan de kindjes dat hun opa is geboren in het huis waarin Paul en Liliane wonen (het huis dat de kindjes - terecht - zo bewonderden), vond vooral Elena dat heel bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten