donderdag 16 januari 2020

Cadeau

Het was heel mooi weer vandaag! Heel zonnig, niet te koud, niet te veel wind, ideaal voor een wandeling dus.

Maar eerst belde ik even met straatgenote V. en met Nany. Telkens precies een halfuur (ik vraag me soms af hoeveel uren per dag mensen, die wel graag telefoneren, aan de lijn hangen).

Daarna zette Roger nog even verse koffie ('s ochtends drinkt hij vaak koude koffie) en nodigden we de werklieden uit een kopje te komen drinken.
Ze hadden al koffie gehad en wilden liever verder werken.

Terwijl wij ons klaarmaakten voor een wandeling, werd er echter op de keukendeur geklopt. Roger ging opendoen... en kreeg twee ijsjes aangereikt. De werkmannen waren zelf een ijsje aan het eten en wilden er ons elk een cadeau doen! Zo lief vond ik die geste!

Nadat we daarvan gesmuld hadden, zei ik tegen Roger dat we zouden doen wat hij gisteren had willen doen, hadden we niet hoeven te wachten op de aannemer en had het niet zo gewaaid en geregend.
Het werd eerst de Kringwinkel (wat me niet verbaasde) en daarna rondlopen in Sint-Truiden (idem).

En... we hebben een mooie Shetland jas gekocht voor hem! Hoewel ik Roger pas had gezegd dat hij  volgens mij meer dan voldoende jassen heeft, vond ik die zo mooi (en de prijs zo laag) dat ik bedacht dat het een prachtig - en tegelijk heel goedkoop - verjaardagscadeau zou zijn.

Deze avond hoefde hij geen kliekjes meer te eten: ik zorgde voor gevulde en gegratineerde courgettes (heel lekker maar weer kregen we niet alles op; wat me eigenlijk goed uitkomt, want voor morgen heb ik niertjes in Portsaus voorzien en dat eet ik zelf niet zo graag). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten