woensdag 22 januari 2020

Bezoekje aan Parijs

Nee, natuurlijk waren we niet echt in Parijs vandaag!

Nadat Roger deze avond even afwezig was in verband met Heemkunde Groot Heers, aten we (vrij laat) nog eens zuurkool.

Op de dag voor zijn verjaardag én op zijn verjaardag hadden we immers ook zuurkool gegeten maar van een ander merk dan we gewoon zijn.

Onlangs hadden we weer ons gebruikelijk (en goedkoper) merk gekocht en we wilden "onderzoeken" welke zuurkool we de lekkerste vinden. Allebei gingen we voor het goedkoopste merk: veel zuurdere smaak (zoals we vroeger gewend waren) dan het duurdere merk!

Ik wil het hier echter niet echt hebben over die zuurkool!
We aten dus heel laat voor ons doen en bleven ook tot nogal laat keuvelen. Op een bepaald ogenblik hadden we het over het feest dat de ouders van schoonzoon binnenkort geven voor hun 50 jaar huwelijk. En of ik geen jurk zou moeten kopen.

Ik shop niet graag, dus had ik daar zelf al langer over nagedacht: ik heb een zwarte jurk hangen die ik meer dan 10 jaar geleden kocht, nog geen vijf keer heb gedragen en die volgens mij perfect is voor dat feest.
'Ben je echt zeker?' vroeg Roger die de jurk niet echt mooi vindt (maar hij vindt zelden vrouwenkleren mooi... ik vermoed dat hij vrouwen liever zonder kleren ziet!), 'wil je echt niets kopen?'

Ik herinnerde hem eraan dat we nu ontzettend veel kosten hebben. Hij had natuurlijk gelijk toen hij antwoordde dat het slechts tot eind deze maand "solden" (koopjes) is. Maar... moet je echt iets kopen als het "solden" is, terwijl je thuis nog af te dragen kleren hebt?
Ik heb die jurk immers bijna nooit gedragen; ik had die gekocht voor het huwelijk van dochterlief en vlak na die aankoop vernam ik dat ik een lange jurk moest dragen (en kocht ik dus een andere).

Omdat Roger nog steeds twijfelde (en we ondertussen weer elk aan onze pc zaten), googelde ik even naar "mode", en ik viel op dit.

Ik vernam daardoor niet alleen wat vrouwen dragen in Parijs (veel zwart, dus mijn bijna nooit gedragen jurk zal wel oké zijn) maar ik kreeg ook het gevoel dat ik even een (virtueel) bezoekje bracht aan Parijs!

Heel eigenaardig toeval trouwens, want terwijl Roger weg was, had ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboek van 1967 overgetypt... en daar had ik het onder andere over mijn eerste reis naar Parijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten