maandag 2 juli 2012

Dag zonder foto’s

De voorlaatste wasbeurt van deze week zit erop, ik heb eindelijk nog eens echt gekookt (deze avond rundsfricassee volgens een recept van mijn “marraine”; sinds we thuis zijn, aten we vooral soep en rauwkost met een stukje vlees of vis – en mosselen voor Roger gisteren), Roger heeft een groot deel van het gras afgereden, en we zijn naar het gemeentehuis gegaan voor onze nieuwe identiteitskaart.

We hadden na onze reis een bericht gevonden dat we voor 27 juni naar het gemeentehuis moesten met een recente foto en onze huidige identiteitskaart. Uiteraard waren we te laat, maar daar werd niet moeilijk  over gedaan. Eerst moest ik nog een nieuwe pasfoto laten maken (ik had wel even aan Roger gevraagd of een vroeger exemplaar dat ik nog had liggen niet zou voldoen, maar hij antwoordde eerlijk: ‘Nee,  die is duidelijk niet recent genoeg!’ Daarmee werd ik nog maar eens geconfronteerd met het zichtbaar ouder worden! Bedroefde emoticon)

10 euro hebben we betaald voor de foto’s (Roger zegt wel: ‘Je hebt er wel vier voor dat geld!’, maar wat moet ik aanvangen met de drie resterende kiekjes? De volgende keer dat ik mijn “pas” moet  vervangen, zijn die foto’s immers weer gedateerd!) en 28 euro betaalden we voor onze nieuwe identiteitskaarten die we binnen ongeveer twee weken mogen afhalen. Afpersing noem ik dat! Glimlach

Daarna gingen we even wandelen – de temperatuur was weer heel zacht - in de buurt van het Manshovenbos (ik lees hier dat het gelegen is op de Sint-Servaasberg, dat wist ik niet). We hadden van Marie-Claire gehoord dat de grote hoeve in het dal – waar we langskwamen – ook serieus had geleden onder de wolkbreuk van juni, en inderdaad, weer ontmoetten we sporen van de modderstroom in de buurt van de immense boerderij. Jammer genoeg hebben we deze keer geen foto’s gemaakt.

Op het binnenplein van een andere, kleinere hoeve – en daar stond de poort wel wijd open – zagen we een eekhoorntje wegvluchten vanuit een stal, met een dikke noot tussen zijn voorpoten. Eekhoorns zien we hier zelden (en in onze tuin zelfs nog nooit). Weer waren we niet snel genoeg om een foto te maken.

Het werd dus een dag zonder foto’s. Behalve die pasfoto natuurlijk.

4 opmerkingen:

  1. en let wel op: bij diefstal (dus, geen verlies) mag je nog eens het zelfde bedrag betalen. Bewaar je fotos dus goed, van die kost ben je dan verlost...
    't Leven wordt duur, ook voor ons "Vaderland"...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal ze dan maar goed bewaren! Hoef je in geval van verlies dan niet weer eens hetzelfde bedrag te betalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Buiten de bewaarde fotos hoef je exact hetzelfde bedrag voor de i.k te betalen. Ik werd 2x bestolen en werd dan nog eens z.g. 2 x gestraft door te moeten betalen voor een nieuwe i.c. Dus,opletten is aanbevolen!...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de duur zou je bijna gaan denken dat de staat zorgt dat we (door anderen, want zelf besteelt hij ons al voldoende) bestolen worden: telkens weer inkomsten voor hem!

      Verwijderen