vrijdag 13 juli 2012

Huishouden, speelgoedrecuperatie en… arm Vlaanderen

Het heeft vandaag praktisch de hele dag geregend. Maar ik heb me niet verveeld.

Om te beginnen heb ik de kamer van onze dochter “opgerommeld”. En dat betekent voor haar misschien echt “rommel gemaakt”! Ik heb haar persoonlijke spullen dichter bij elkaar gebracht, de zaken die ze nu zeker niet meer nodig heeft als ze hier komt logeren (zoals een waskom (!), hopen schrijfpapier en stukjes stof die ze gebruikte voor haar patchworks) op een andere plek gerangschikt.

Het kinderbedje, gekregen van Boudewijn, heb ik op een andere, meer logische plek opgesteld. En aan het hoofdeind van dat bedje heb ik de naaitafel (eigenlijk een heel mooi kastje) dat ik erfde van mijn Marraine, opgesteld. Daar heb ik onze dochter haar correspondentie uit gehaald: ze moet zelf beslissen wat ze doet met die brieven. Ik ga daar het speelgoed voor Elena in onder brengen.

Want daarna vond ik tussen de rommel die achter onze varkensstal ligt een kist vol speelgoed. Speelgoedautootjes, legoblokken en -poppetjes, enzovoort. Ik heb daarmee gedaan wat de onthaalmoeder van Elena mij aanraadde. Maar helaas, ofwel heeft zij ander speelgoed, ofwel is dat geen goed idee!

Na een 60°C was moest ik immers het meeste speelgoed wegsmijten, wegens vervormd. Als ik eindelijk eens op onze rommelzolder geraak, en daar het vroeger speelgoed van de “kindjes” terugvind, mag ik dat zeker niet meer zo behandelen!

Roger was de hele dag… niet echt droevig, maar toch malcontent. En dat begreep ik maar al te goed: te veel toegevingen vanwege de Vlamingen voor de splitsing van BHV!

Soms vraag ik me af waarom hier nooit een revolutie uitbarst! Waarom zijn Vlamingen toch zo “onderdanig”? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten