zondag 1 juli 2012

Wandeling in Mettekoven

Hoewel we nog veel werk hadden vandaag, vonden we toch weer tijd voor onze dagelijkse wandeling. Het ging naar Mettekoven waar nog sporen overbleven van de modderstroom die het dorpje overspoelde in juni en (onder andere) Boudewijn zijn huis onder water (en modder) zette.

Mettekoven: Resultaat van het zware onweer van juni: weggespoelde aarde

Mettekoven: Resultaat van het zware onweer van juni: weggespoelde aarde Foto’s Roger

Ook de ezelweide bleek onder water gestaan te hebben.

P7012396

P7012397 Foto’s Roger

Marie-Claire en Boudewijn vertelden ons inderdaad dat de gevolgen van het zware onweer spectaculair waren geweest in Mettekoven!

Toch werd het vandaag een heel aangename wandeling: de braamstruiken stonden in bloei (ik had die bloemetjes nog nooit gezien: een soort paarsachtige roosjes. Jammer dat we er geen foto van gemaakt hebben ), overal langs het wandelpad bloeiden klaprozen en kamille, en de temperatuur was zalig zacht.

IMG_1538 Eigen foto

P7012400 Foto Roger

Stil dat het was! Alleen enkele kievits hoorden we tekeer gaan in weiden en akkers. Waarschijnlijk hadden we ze opgeschrikt: ik geloof dat die vogels weinig wandelaars zien: het pad was immers helemaal overwoekerd!

We liepen ook langs kersenplantages: de vruchten bleken rijp. In het naar huis rijden konden we er zelfs plukken van de kerselaars die de gemeente langs de dorpswegen heeft laten aanplanten; dat werd een onverwachts, maar welgekomen en heerlijk vieruurtje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten