zaterdag 28 juli 2012

Honden betrouwbaarder dan de radio!

Gisteren bleven wij dus gespaard van het op de radio aangekondigde onheil. Ik weet dat de regen op andere plekken wel minder aangename gevolgen heeft gehad (onder andere modderstromen in bepaalde deelgemeenten van Tongeren), maar wij moeten leren  minder op de VRT voort te gaan. Ik weet al dat (volgens Roger toch, die veel meer vindt op het Internet dan ik) hun nieuwsberichten vaak onvolledig, gekleurd en tendentieus zijn: geldt dat ook voor hun weerbericht? Nu, ik moet toegeven dat ook mijn smartphone  gisteren mogelijke onweders in onze buurt voorspelde.

Vandaag hielden we geen rekening met al die weer eens aangekondigde onweders en regenbuien. We wandelden een klein uurtje in Sint-Truiden. Het werd die stad, onder andere omdat Zeger ons had gevraagd een paar zaken, waarvan er een niet meer in voorraad was in Borgloon, voor hem te kopen bij Aldi. Zeger kan pas volgende dinsdag boodschappen doen en hij kreeg groot gelijk als hij vermoedde dat tegen dan alles zal uitverkocht zijn: ook in Sint-Truiden was dat tweede ding al uitverkocht!

Hoewel het frisser was dan gisteren, bleef het broeierig. 

Thuis aten we overschotjes. En terwijl ik daarna de keuken opruimde, viel het mij op dat alle honden uit de buurt aan het blaffen waren. Dat betekent ofwel dat er een luchtballon voorbijvliegt, ofwel dat er ergens een vuurwerk wordt afgestoken, ofwel dat er donder op komst is. Vandaag kon enkel die derde oorzaak gelden. Maar ik hoorde nog geen geknal!

Ik ging even naar buiten (ik was, na dat opruimen, houten blokjes, die vroeger onze “kindjes” toebehoorden, in een waskom schoon aan het maken - voor Elena  - en wilde het vuile water in de tuin lozen) en toen hoorde ik het: gerommel in de verte. Als dan de honden blaffen, weet je dat het onweer deze kant opkomt! Jawel, Torpi, daar mag je zeker van zijn, en nee, ik kan het niet uitleggen!

Inderdaad, een goed half uurtje later begon het hier te knallen, te knetteren en te stortregenen. Maar vrij kort. En daarna… Was het eindelijk wat frisser buiten!

In het vervolg moeten we dus eerder naar de honden luisteren dan naar de VRT! Glimlach

2 opmerkingen:

  1. Honden hebben een uitzonderlijk goed gehoor. Waarschijnlijk horen ze onweer al van veel verder dan mensen. Zou het daarmee niets te maken kunnen hebben?

    BeantwoordenVerwijderen