woensdag 25 juli 2012

Mulken

Meer dan 30°C vandaag! Ik wilde dus een lommerrijke plek voor onze dagelijkse wandeling. Het werd Mulken, een gehucht van Tongeren. We vertrokken, in de buurt van het Pliniuspark (dat we niet vonden:  bestaat het niet meer?), aan het immense kasteel plus hoeve “Betho”, waar een groep Franstalige jongeren bleek te logeren. Waarschijnlijk een of andere jeugdbeweging. We merkten wel dat  ze geen woord Nederlands, zelfs niet “goeiendag”, kennen! Bedroefde emoticon

Het werd een aangename, frisse (afijn, relatief) wandeling, deels rond het kasteel, deels op de Beukenberg, en daarna terug langs het bos aan de zijkant van het kasteel. Hoewel het pad eerst een hele poos “vals plat terrein” volgde, viel dat klimmen nog vrij goed mee voor mijn gewrichten. Die trouwens daarna, bij het weer dalen, niet meer opspeelden. Ik bedacht dat, als we binnenkort mijn oom “Nononc” en zijn vrouw Françoise op bezoek krijgen, we die wandeling misschien kunnen overdoen: we hebben net geen uur gestapt en ik heb er echt van genoten.

Enkele kiekjes van Roger:

P7252560m

Mulken, Mulkenweg: kasteel Betho (http://kasteleninlimburg.deds.nl/KasteelBethoTongeren.php; zie ook https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/37305)

P7252556m

P7252558m

P7252557m Foto’s Roger

4 opmerkingen:

  1. Die vooropgestelde wandeling lijkt me een prima idee, dus we bestellen alleszins ...een beetje zon ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt om de LINK naar mijn BlOG ! En dat we zullen genieten van jullie en een of andere wandeling, dat is wel zeker !
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen