donderdag 1 november 2012

Allerheiligen

Ik hou van kerkhoven! Vandaag wilde ik dus eerst naar Heverlee bij Leuven rijden om het graf van de ouders van Roger en van mijn “marraine”  te bezoeken. Maar daarna bedacht ik dat de brandstof zo duur is geworden dat we beter wachtten tot we nog eens echt in het Leuvense moeten zijn. Omdat het ook nog pijpenstelen regende, bleven we thuis, en lazen we Roger zijn digitalisatiewerk na.

Toen na de middag de zon even van achter de wolken kwam piepen, stelde ik toch voor even naar het graf van Roger zijn grootouders te gaan, in Gutschoven en in Borgloon. Dat zou tegelijk een wandeling opleveren.

In Borgloon hebben we, buiten het bezoek aan de begraafplaats (nadat we eerst in Gutschoven hetzelfde hadden gedaan), een goed half uur rondgelopen. Het was niet meer druk op de kerkhoven: de meeste mensen leken hun verplichte bezoek al te hebben afgelegd. Maar wat had ik het koud! Als het die weg blijft opgaan met het weer, moet ik niet alleen mijn winterjas en handschoenen aantrekken, maar ook een muts en een sjaal! Bedroefde emoticon

We hadden wel geluk: in het terug naar huis rijden, begon het weer te heel fel regenen!

Thuis hebben we na het avondeten dan maar verder gewerkt aan onze correctie. We zijn klaar: Roger kan al opnieuw andere te digitaliseren bladeren gaan halen in het Rijksarchief!

Ik had in feite ook nog werk, maar wilde deze “feest”-dag vooral zoveel mogelijk “rusten” Glimlach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten