zaterdag 10 november 2012

Over de Burchtgracht in Borgloon en een Border Collie

Ik zei onlangs dat we weinig ijzerappelen hebben dit jaar. En dat klopt, maar dan in vergelijking tot andere jaren: de opbrengst  van onze boom is toch rond de 30 kg (Roger heeft ze vandaag geplukt)!

Dat plukken gaf hem al vrij veel beweging, het regende bijna constant, we maakten – tussen twee regenbuien door - dus maar een vrij korte wandeling in het mooie Borgloon. Uiteraard klommen we weer eens naar de Burchtgracht!

Borgloon, vanop de Burchtgracht Foto Roger

Het uitzicht van daaruit is heel fel veranderd sinds eind jaren dertig van vorige eeuw:

Borgloon: de burchtheuvel in de late jaren 1930 Foto Bamps (gezien op de erfgoedmarkt van 21/10/2012)

Daarna wandelden we gewoon een beetje rond in de straten van het stadje. Op een zeker ogenblik zagen we een man met een Border Collie voorbijlopen. Een andere man kwam er aan met een Sint-Bernardhond (denk ik, ik ben niet zo bekend met hondenrassen) en de Border Collie begon heel agressief te doen.

Borgloon, Hoek Tongersestraat - Nieuwland: voormalige apotheek "Het Zwaard" is nu café Elstar Foto Roger

Nadat de baas van de Border Collie zijn hond met veel stampen en slagen in bedwang had gekregen, sprak de andere man ons aan. Hij bleek de baas van de agressieve hond te kennen: die zou even agressief zijn als zijn dier! Dat hadden wij ook al opgemerkt!

3 opmerkingen:

  1. Hola amigo bloguero: tienes un blog maravilloso, lleno de buenos e interesantes datos. Quiero compartir contigo y tus lectores más información sobre la raza de perro Border Collie y un video de imagenes del Border Collie.

    Espero que te guste mi espacio y dejame un comentario si te apetece

    Saludos desde España

    BeantwoordenVerwijderen