zaterdag 24 november 2012

Van Haren naar Jesseren en terug

Onlangs stierf een overbuurvrouw (83 jaar) die we amper kenden. Ze was bestuurslid van de “Boerinnenbond” en in die hoedanigheid heb ik haar enkele keren ontmoet. Dus gingen we deze ochtend toch maar naar de uitvaartmis. We waren al een half uur op voorhand in de kerk omdat we uit ervaring weten dat, als je net op tijd komt, er geen enkele zitplaats meer is. Deze keer echter bleven er stoelen vrij. Toch was volgens mij bijna het hele dorp aanwezig: wellicht had de overledene weinig familieleden (uit de doodsbrief meende ik al zoiets te mogen concluderen). Onze dorpskerk is heel mooi, maar hetzelfde kan ik niet zeggen van de dienst. De pastoor struikelde vaak over zijn woorden (dit is geen verwijt: ikzelf zou het niet beter hebben gedaan) en het koor zong vrij vals (en dat zou ik zeker niet beter hebben gedaanEmoticon met brede lach!).

Na de middag maakten we eindelijk nog eens een lange wandeling. We reden nog eens naar Haren waar we de auto aan de kerk achterlieten. 

PB243380 Foto Roger

Het was heel de dag mistig en heel somber weer, maar regen kregen we pas deze avond, en het was niet koud. Het werd dus toch een aangename, rustgevende wandeling. We stapten en ploeterden (en klommen soms heel fel) langs bosjes en weiden tot aan de vroegere spoorwegberm in Jesseren. Geen mens ontmoet onderweg, alleen kraaien, roofvogels en wilde eenden die boven de velden en boomgaarden vlogen.

PB243381 

PB243382 Foto’s Roger

We volgden die berm tot aan het vroegere station van Jesseren (dat nu een woonhuis is).

PB243386

PB243387

PB243389 Foto’s Roger

Van daar ging het weer naar Haren. We hebben anderhalf uur gestapt.

Deze avond wilde ik eindelijk weer gezond koken (eergisteren en gisteren waren onze – wel heel lekkere – gerechten niet van de magerste!Knipogende emoticon) maar toen bleek er nog voldoende over te zijn van onze fricassee van gisteren, tenminste als ik daarvoor een rijke soep zou serveren.

Die fricassee had ik bereid volgens een recept van mijn grootmoeder Marraine (aangevuld met de uien die Roger zijn mama toevoegde aan hetzelfde gerecht). En eerlijk, al zeg ik het zelf, het was heerlijk!

Maar vanaf morgen wordt het dus wat minder bourgondisch hier aan tafel! Bedroefde emoticon

2 opmerkingen:

  1. Dat gebeurd hier bij ons ook hoor, Josiane.....een Bourgondische dag, zoals gisteren bv..wordt bij ons ook vervangen door een magere dag, meestal overschotjes maar dan niet zo Bourgondisch opgediend, en dat kan ook heel lekker zijn.
    Heb de indruk dat het goed gaat met Roger. Houden zo !
    Fijne zondag nog....
    Kusje
    Francoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uiteraard gaat het goed met ons beiden! En we zullen niet echt magerder eten, wel veel meer vis eten, lieve Françoise!

    BeantwoordenVerwijderen