vrijdag 23 november 2012

Regen, telefoontjes en deze avond bezoek van Elena en haar ouders

Eergisteren kregen we een telefoontje van onze dochter: of zij, haar echtgenoot en Elena deze avond welkom waren voor het avondeten. Natuurlijk! Ik nam nog contact op met onze jongens maar die waren niet vrij vandaag.

Gisteren hielden we bij de boodschappen dus rekening met dat bezoek van deze avond. Daarna wilde ik eigenlijk nog een wandeling voorstellen, maar… ik ging even bij overbuurvrouw Marie-Claire langs, en “even” werd weer meer dan een uur: we hadden elkaar veel te vertellen. En toch zou ik willen dat Roger elke dag zijn beweging krijgt. Helaas, vandaag konden we dat niet goedmaken: het heeft de hele dag geregend!

Nu, dat gaf me de gelegenheid een vertaling waar ik normaal gezien pas maandag zou voor zorgen vandaag al te maken. Ik vond het belangrijk die job zo snel mogelijk af te handelen (maar de reden daarvoor vertel ik straks in een andere post). Roger en ik hebben ook nog een paar uur (terwijl mijn stoofpotje stond te sudderen) voortgewerkt aan het digitaliseren van affiches voor het Rijksarchief in Hasselt; ik heb lang getelefoneerd met Nany, en kreeg een telefoontje van Jan Gerits over de volgende Limburgse monografie… die aan hemzelf zal gewijd zijn. De auteur zou een groot deel van de lay-out voor zijn rekening nemen: deze keer zal ik er dus minder werk aan hebben.

Rond 19 uur kwamen Elena en haar ouders aan. Mijn eten was zo goed als klaar zodat we na een kort aperitief aan tafel konden. Elena heeft een heel klein beetje tomatensoep gegeten, iets meer vlees en groenten, maar wilde vooral spelen. Ik had vroegere poppetjes van haar moeder erbij gehaald, evenals een poppenkeukentje. Die spulletjes en haar hobbelrendier fascineerden haar zo dat zelfs toen haar ogen zich bijna sloten van vermoeidheid ze nog steeds verder wilde “pelen”.

PB233377 

PB233378 Foto’s Roger

En oma moest met haar “pelen”! Dus heb ik op een zeker ogenblik verteld dat het voor de poppen tijd was om te gaan slapen, en dat Elena dus ook aan haar pyjama en een flesje toe was. Dat aanvaardde ze, ze dronk haar flesje gretig uit, maar… daarna wilde ze toch verder spelen! Ze viel echter bijna om van de slaap!Glimlach

Iets voor 22 uur zijn zij en haar ouders vertrokken en ik vermoed dat onze grote meid prompt is ingedommeld in de auto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten