zondag 25 november 2012

Veulen-Mettekoven en zwerfvuil

Het weer was vandaag veel mooier dan gisteren: opvallend minder grijs, niet koud, helemaal geen regen en geregeld zelfs een streepje zon. We zouden nog eens de heuvel van Veulen naar Mettekoven (allebei deelgemeentes van Heers) beklimmen en afdalen, en via een ander pad terug naar Veulen wandelen: goed voor bijna anderhalf uur stappen door weiden, velden en plantages. Normaal gezien is dat een zeer rustige, mooie wandeling (met in elk seizoen lekkere geuren, die vandaag ook op de afspraak waren). Vandaag hebben we echter minstens 10 mensen ontmoet onder weg. Allemaal even vriendelijk, dus dat was niet echt zo erg. Een man sprak ons zelfs aan en vertelde ons spontaan dat hij hartpatiënt is. Men had hem wijsgemaakt dat veel bewegen het beste voor hem was, wat ik beaamde. Hij en zijn vrouw stapten duidelijk minder snel dan wij (Roger wandelt wel heel snel: ik heb dikwijls moeite om hem te volgen, ondanks mijn wandelstokken). Onderweg raapten ze appelen die na de oogst waren blijven liggen in de plantages. Toen we pas hier woonden, deden we hetzelfde; nu lijkt me dat overbodig: we hebben voldoende eigen appelen (als je deze dagen onze keuken binnenkomt, overvalt je hun parfum).

Het werd dus alles bij elkaar een mooie trip.

PB253397

PB253398 Foto’s Roger

Alleen wat we aan de voet van de “Wijngaardberg” (de heuvel die Mettekoven van Veulen scheidt) tegenkwamen, stootte me echt tegen de borst: massa’s zwerfvuil!

PB253394

PB253395

PB253396 Foto Roger

Wie komt er in Godsnaam zijn afgedankte inboedel daar deponeren? Je kunt het niet doen zonder een auto, dus kun je die spullen evengoed naar het containerpark brengen,  of niet?

Deze avond eindelijk nog eens vis klaargemaakt: we aten zalm met broccoli. Lekker en heel wat gezonder dan dat vlees van de vorige dagen! Knipogende emoticon

Gisteren avond, en ook een deel van deze avond, ben ik ook eindelijk nog eens aan het archiveren gegaan voor de KVLS. Nog twee kartonnen dozen te gaan! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten