vrijdag 20 december 2019

Communicatie

Vrij veel telefoontjes gekregen en gepleegd vandaag. Dat geeft me gelukkig wat beweging (ik loop altijd rond terwijl ik telefoneer). Alleen doe ik ondertussen weinig in het huishouden.

Ik belde onder andere met Jan Gerits die enthousiast vertelde over alle monografieën en de biografie over zijn vrouw die hij nog wil schrijven (bewonderenswaardig vind ik dat, zoveel plannen maken op 87 jaar!), mijn vriendin uit Ronse die even wilde bijpraten, en Nany (daar heb ik zelf naar gebeld) die vertelde over onder andere weer een feest in het rusthuis.

Mijn vriendin uit Ronse belde op mijn gsm. Vlak nadat ik had opgenomen, viel de verbinding weer weg. Ik belde haar terug op haar vaste telefoon en dan hebben we een klein halfuur gepraat.

Nany belde ik dus zelf op. In het begin verstonden we elkaar goed, ze vertelde uitgebreid over al haar activiteiten... maar tegen dat ik ook even iets wilde zeggen, viel de verbinding met haar vaste telefoon zo goed als weg, verstond zij helemaal niets meer van wat ik zei en kwam wat zij vertelde met horten en stoten over. Ik "riep" haar dat ik het voornaamste dat ik wilde zeggen, wel zou sms'en. Wat ik dan ook deed, waarna ik weer een hoekje in huis moest opzoeken van waaruit mijn berichtje zou vertrekken.

Er waren nog meer telefoongesprekken maar ik ga niet over alles uitweiden!

Qua "uitstappen" ging het vandaag enkel naar Action en AD-Delhaize.
Ik verstuur nog maar enkele papieren wenskaarten rond deze tijd... maar ik was toch al door de wenskaarten heen die ik nog in huis had. Dus wilde ik een pakje wenskaarten kopen. Eerst gezocht in de Action maar daar vond ik er geen. Dus reden we naar de AD-Delhaize in Heers. Daar bleken ze (na navraag) nog enkel dure kaarten te verkopen. Rond de 4 euro betalen voor één kaartje (waar je dan nog een postzegel van ongeveer 1 euro moet op kleven) vind ik echt te veel.

'Waar ga je er dan vinden?' vroeg Roger.
'Online,' antwoordde ik.

En inderdaad, ik heb er 50 online besteld. Ze worden volgende dinsdag geleverd, ik betaal geen verzendkosten en ze kosten ongeveer 0,25 euro per stuk.
Zeger zegt het al langer: fysieke winkels zullen ooit verdwijnen.

Weer regen en een onaangename wind vandaag maar wel heel mooie luchten. Jammer genoeg had ik weer mijn gsm niet bij de hand (hij bengelde aan mijn riem, maar die stak onder mijn dikke - en dichte - jas), want ik had graag kiekjes gemaakt van die hemel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten