zaterdag 21 december 2019

De warmste zaterdag in Batsheers

Vandaag organiseerden Maj, Charlie en enkele vrienden nog eens "De warmste zaterdag" in Batsheers, ten gunste van Wiric.
Uiteraard gingen Roger en ik naar de hoeve Karrehof waar het evenement plaatsvond.

Er waren weer kraampjes en optredens. En heel veel volk.
Op een zeker ogenblik zegt Maj me echter dat er in het restaurant (dat vorig jaar niet gebruikt werd) gedichten voorgelezen zullen worden. Roger en ik dus daarheen, waar we, bij een biertje, luisterden naar gedichten van Anke De Vrij, voorgedragen door Lydia.
Ik heb er echt van genoten maar Maj zei me later dat het experiment niet voor herhaling vatbaar is: te weinig mensen luisterden echt (en hielden dus even op met babbelen). Jammer!

Dit was dus de eerste en de laatste keer? (foto Roger)
Roger en ik vonden het zo gezellig zitten in dat restaurant dat we er bleven in plaats van naar de optredens te gaan kijken. We ontmoetten er enkele kennissen (onder andere Jos V. en Jan Leus) maar vooral...

We waren heel toevallig naast Frans Vandueren terechtgekomen en voor de eerste keer had ik een echt gesprek met hem. Hij trakteerde Roger en mij trouwens op een tweede biertje! Waarna Roger en ik nog een uitstekende uiensoep bestelden.


Eigen foto
Dit zijn geen huizen in de mist (er was geen mist) maar een weerspiegeling in het raam waarnaast Roger zat (foto Roger)
Terwijl Roger later toch nog wat rondliep in de schuur (waar de optredens plaatsvonden) en op het binnenplein sprak ik nog wat met Frans. Het is eigenaardig: we hebben elkaar al vaak ontmoet maar hadden nog nooit echt geconverseerd. Deze keer vertelde hij me over zijn vriendschap met Maj en Charlie, over het feit dat hij het restaurant, waar we in zaten, zelf had ontworpen en over zijn gezondheidsproblemen. Allemaal zaken die ik al wist... wat hem verwonderde.




Foto's Roger
Rond 18:30 uur zijn wij naar huis gereden. Wat een volk in de schuur en op het binnenplein (en wat een contrast met het restaurant waar het vrij rustig was)! Ik heb in het voorbijgaan soms in de verte een bekend gezicht ontwaard maar met niemand meer gesproken.

Maj en Charlie (en medewerkers), het was weer geslaagd! Bedankt voor de mooie middag en ik hoop dat er veel is bijgedragen voor dat mooie goede doel!

O ja... en de voorspelde regen, die kregen we pas deze avond laat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten