donderdag 12 december 2019

Gesprekken met vriend Karel

We haalden rond de middag Karel af aan zijn flat in het Leuvense en reden samen naar De Brug in Herent.
Zoals telkens aten we daar heel lekker aan een schappelijke prijs.


Eigen foto's
Na nog een ijsje voor Karel, koffie voor Roger en thee voor mij verplaatsten we ons naar de Engelenburcht in Tildonk waar Roger en ik onder andere genoten van een Orval. Karel nam achtereenvolgens weer een ijsje, koffie en water.

Eigen foto
Terwijl de zon langzaamaan plaatsmaakte voor wolken, wind en regen, hebben we daar uren zitten praten.

Uiteraard over vroeger, over overleden vrienden en familieleden (waaronder vriendin Colette en Karels broer Dirk Lambrechts), over politiek, literatuur en schilderkunst, over de eenzaamheid die veel mensen wacht aan het einde van hun leven en... over het feit dat Karel echt gediend zou zijn van een tablet. 

Het is niet de eerste keer dat we Karel een tablet aanbevelen maar telkens stelt hij de aankoop ervan en  eventuele lessen (of alleszins het er leren mee omgaan) uit. Deze keer hebben we echt aangedrongen: nieuwsgierig en erudiet als hij is, zou er een hele wereld voor hem opengaan. Hoewel ik vrees dat het constant bereikbaar zijn hem minder zou aanstaan, hoop ik dat hij deze keer onze raad opvolgt!

Na uren palaveren, brachten we deze avond onze vriend terug naar zijn flat (waar hem nog enkele eenzame uren wachtten, ik weet het) waarna wij naar huis reden.

Waar de werklieden weer niet waren opgedaagd vandaag.

Wel vervelend dat we niet weten wanneer er verder wordt gewerkt: is het de moeite een beetje te beginnen schoonmaken (binnenkort logeren Nany, Debby en Hendrik even hier) of niet? Als de arbeiders bijvoorbeeld terugkomen de dag nadat ik rond ben met de schoonmaak, heeft al dat werk weinig zin gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten