zaterdag 7 december 2019

Kalfsfricassee zoals bij marraine vroeger

Vandaag ging de tijd ook vrij traag.

Roger voelde zich veel beter, we kochten in Heers het nodige voor de "kalfsfricassee" die Roger me wilde zien klaarmaken deze avond. En voor de rest, een heel korte wandeling in Borgloon. Het was veel minder koud dan gisteren.

En dan begon ik aan dat recept dat ik van mijn grootmoeder marraine heb geërfd (Nany lust, net zoals Zeger, geen gekookt vlees, dus bij mijn ouders werd dat zelden of nooit gegeten; en hetzelfde geldt voor marraine haar recept voor selder met vleesballetjes). Op een feest met de kinderen zal ik het ook nooit klaarmaken, want Zeger lust dat dus niet en Debby eet helemaal geen vlees.

Hoewel het recept van marraine heel eenvoudig is, is het vrij bewerkelijk maar, terwijl alles pruttelde in afwachting dat ik de saus zou maken op basis van het kookvocht, kon ik nog bladzijden uit vroegere dagboeken overtypen en verder werken aan die monografie.

Wij hebben wel gesmuld deze avond, en er blijft voldoende over voor morgen! Nogmaals bedankt, marraine!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten