dinsdag 26 juli 2022

Het besef kwam te laat

Ik moest iets brengen naar een vrouw in Borgloon die ik niet kende. Ze bleek een verpleegkundige te zijn en stelde me voor mee te komen naar een patiënt bij wie ze werd verwacht. Hoewel het al laat was, aanvaardde ik haar uitnodiging nadat ze me had beloofd me daarna naar huis te rijden. Jammer genoeg vond ik haar gesprekken tijdens de autorit niet echt interessant en kreeg ik spijt van mijn beslissing. Na ons bezoek aan haar patiënt, haalde ze nog haar twee kinderen ergens (waar?) op en reed daarna richting Kortessem. Ineens besefte ik dat het al avond was en te laat voor de laatste bus terug. Maar kom, had ze  niet beloofd me naar huis te brengen? Plotseling stopte ze echter onderweg naar Kortessem en ik zag langs de kant van de weg een tentendorp dat ik nog nooit had opgemerkt. De vrouw en haar kinderen bleken daar te wonen (ja, ik weet het, eerst "woonde" zij in Borgloon). Ze liepen naar hun tent en lieten mij achter in de auto. 

En toen, terwijl ik moeizaam naar huis strompelde, me in paniek afvroeg of Roger zich geen zorgen maakte, en daarbovenop vaststelde dat mijn telefoontje het niet deed, besefte ik dat ik aan het dromen was. Ik heb nog snel iets veranderd aan de droom: er kwam toch nog een bus voorbij net toen ik de volgende bushalte bereikte. 

Toen werd ik wakker en vroeg me af waarom ik niet eerder had gemerkt dat ik droomde. Ik heb vaak lucide dromen maar dit is de eerste keer dat het besef te laat komt om aspecten van de droom te "censureren".   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten