woensdag 20 juli 2022

Onder andere over "De elementenwereld"

Buiten onze wekelijkse boodschappen weer een rustige dag. Naar Nany gebeld, mails beantwoord, mijn "huishoudplanning" gewijzigd, want ik besefte echt niet dat het morgen 21 juli is en dus alles gesloten (en ik wilde eigenlijk onder andere al dat afgedankte speelgoed naar de kringwinkel of de meeneemwinkel brengen). Zelfs niet hoeven te koken, want vandaag aten we mosselen en dan is het altijd Rogers beurt om kok te spelen. Wel gelezen uiteraard, vooral het boek van Elena: "De elementenwereld: Oorlog en vrede". Deze keer (ik denk zeker de vierde keer) wilde ik het lezen zonder te letten op eventueel te verbeteren details. Ik genoot er echt van: dat meisje heeft ontegensprekelijk talent! Maar toen kwam ik op bladzijde 82 dit tegen: "... achter elk huis verscheen iets, achter het groene huis een grote boom met bloemen, achter de gele een boom met vruchten...".  Hoe is het mogelijk dat ik daar drie keer heb over gelezen (want het moet uiteraard "het gele" zijn)?

Ik denk, Elena, dat je jouw volgend boekje (ik weet dat je weer iets aan het schrijven bent) ook door opa moet laten nalezen: ik weet immers dat hij nog veel meer dan ik op kleine details let (maar daardoor ook veel trager werkt). Maar treur niet, want dat foutje (mijn fout eigenlijk, ik weet het) doet niets af aan de waarde van wat je gecreëerd hebt!

Morgen is het dus 21 juli en dan verjaart mijn tante-vriendin Françoise, de weduwe van mijn lieve "Nononc", de broer van Nany. Dus (vermits ik de datum even "kwijt" was) is er ook geen kaartje onderweg naar jou, Françoise maar ik wens je heel oprecht een heel gelukkig en gezond nieuw levensjaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten