zondag 17 juli 2022

Zoveel positieve testen tegenwoordig!

Rondom ons testen tegenwoordig opvallend veel (gevaccineerde) mensen positief op covid (vandaag ook Nany horen spreken over besmette familieleden). Uiteraard wordt nu eindelijk toegegeven dat het vaccin besmetting niet tegenhoudt maar men blijft beweren dat het wel zorgt dat je uit het ziekenhuis blijft. Ik heb daar nog steeds twijfels over maar kom, ik ben geen wetenschapper (en eerlijk gezegd, ikzelf blijf heel voorzichtig en had bijvoorbeeld liever onze middag doorgebracht in de schaduw van een van de vele bomen die mijn vader ooit plantte).

Maar ik wilde het eigenlijk niet over ons hebben. Ik dacht deze avond weer aan al de geschorste verzorgenden in Frankrijk (omdat ze het vaccin weigerden). Vorig weekend hadden we daar even een discussie over met de schoonzoon van Chantal. Hij zei dat hij niet begreep dat verzorgenden hun beroep op het spel zetten door "ongehoorzaam" te zijn aan de verplichting zich te laten vaccineren. Ik opperde dat als ze zelfs het op het spel zetten van hun job en hun inkomsten over hebben voor dat weigeren, dat betekent dat ze, als medisch personeel, heel goede redenen hebben om niet te "gehoorzamen".  De discussie heeft niet lang geduurd maar eigenlijk kwamen we niet tot een akkoord, herinner ik me.

Deze avond luisterde ik (toevallig) nog even naar professor Raoult die me een antwoord gaf: hij zegt dat die schorsingen geen enkele wetenschappelijke grond hadden en dat het hier meer ging over "ideologie" dan om wetenschap. 

O jawel, ik weet het, tegenwoordig is Raoult een "complotist" volgens de mainstream media!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten