maandag 18 juli 2022

Hittegolf

Eigenlijk is het dat niet ondanks de 37°C die de thermometer vandaag haalde, wegens niet beantwoordend aan de klimatologische definitie ervan. En gelukkig voor ons waarschijnlijk, want het bleef fris in ons oude huis (met de meeste tijd wel gesloten gordijnen in de keuken die op het Zuidwesten uitgeeft): ik weet niet of het hier zo fris zou blijven als de temperatuur niet af en toe even serieus zou dalen.  Maar weer maak ik me zorgen voor onze kinderen. Nany zei aan telefoon dat het echt te doen is in het rusthuis en dat viel ons inderdaad gisteren ook al op.  Roger oudste zus vertelde aan telefoon dat het voor haar ook nog te doen is hoewel er volgens haar geen airco is in het gebouw. Ik belde ook naar straatgenote V. die evenmin last had van de hitte.

Uiteraard doen we niet veel. Roger zou opnieuw het gras moeten afrijden maar daar is het nu niet het moment voor. Toen we vandaag heel even naar buiten gingen, ergerde ik me wel weer aan de rommel in het poortgebouw maar ook daar gaan we deze dagen niets aan doen. We vonden wel iets eigenaardigs in het stuk tuin achter de keuken: twee dode merels naast elkaar gelegen in het gras. 

Mijn dag werd dus - buiten het klaarmaken van gevulde paprika's, en zelfs toen werd het niet te warm in de keuken - vooral besteed aan lectuur maar ook aan het bekijken van oude foto's op mijn scherm: wat een nostalgie weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten