zaterdag 9 juli 2022

Geschriften

Rustige dag: buiten enkele huishoudtaken, mails beantwoord, naar Nany gebeld, met Hendrik en Jan Gerits gebeld en veel gelezen.
Ik had al een paar keer horen spreken over een recent artikel in "Le Figaro" maar kon het artikel zelf niet lezen omdat ik botste op een betaalmuur. Ik vond dat heel jammer omdat wat ik erover hoorde me intrigeerde: "Le Figaro" zou "complotisten", zoals onder andere Didier Raoult, gelijk gegeven hebben. Dat "Le Figaro" dat beweert betekent uiteraard niet dat Raoult gelijk heeft, wel dat een mainstreamkrant zich eindelijk een beetje onafhankelijk opstelt. 

Deze avond viel ik op dit artikel van "France Soir" (ik weet het, ook "complotist"). Er wordt verwezen naar het bewuste artikel van "Le Figaro" - dat ik dus niet kan lezen - en aangehaald wat er allemaal wordt in beweerd, namelijk: dat het vaccin weinig doeltreffend is, dat het bij veel mensen (1/1000) ernstige bijwerkingen veroorzaakt, dat Raoult gelijk had toen hij beweerde dat de prik zou zorgen dat het virus sneller muteert, dat heel veel "covid-doden" gestorven zijn met een toevallig ontdekte covidbesmetting maar niet aan die besmetting, enzovoort. Is "Le Figaro" nu ineens ook complotist? Of beginnen de mainstreammedia in te zien dat niet enkel het officiële discours de waarheid verkondigt?

Ik ben ook al heel lang geïntrigeerd door de apocriefe evangeliën, had onlangs dat van Maria van Magdala gelezen en zocht er een beetje meer uitleg over. Na wat zoekwerk viel ik op dit. Een boeiend relaas aan de lectuur waarvan ik de rest van de avond ga besteden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten