dinsdag 4 december 2018

Kinderpraat

Elena, Matthias en Eva begonnen door elkaar te praten toen we ze van school afhaalden deze middag. Daarbij was er zoveel geroezemoes (en ook geroep) op de speelplaats dat ik geen van de drie verstond.

Later, in de auto, begreep ik dat Eva het had over haar verjaardag (het is de eerste keer dat ze bewust "verjaart"), over speculaas  die ze in de klas had gemaakt (de juffrouw had die wel zelf in een "warmmaakmachine" gebakken - ik weet niet meer zeker of ze het woord "machine" gebruikte, maar begreep wel dat ze een "oven" bedoelde en dat beaamde ze), dat Matthias en Elena het hadden over de komst van Sinterklaas overmorgen.

Eva noch Matthias hadden zin om mee naar de dansles te gaan. Ze bleven dus bij hun mama terwijl Roger en ik Elena naar de dansles vergezelden. Onderweg vertelde Elena heel veel, spraken we over dromen en nachtmerries, over mijn kinderjaren enzovoort.

Na de les moesten we ons haasten, want dochterlief moest om 18 uur vertrekken. We kwamen om 1 minuut voor 18 uur aan. Wat een verkeer overal !

We gingen praktisch meteen aan tafel (ik moest nog alleen het vlees bakken) en kort daarna kwam schoonzoon eraan.
De kinderen hebben opvallend goed gegeten (onder andere prinsesboontjes: ik moet onthouden dat ze dat lusten) en kregen als dessert de rest van de chocoladetaart van gisteren. Ze hebben gesmuld!

Vlak voor we vertrokken, legde Elena een tekening, bedoeld als geschenk voor Sinterklaas, bij de haard. 'Denk je dat hij deze nacht al zal langskomen?' vroeg ik. 'Jawel, dat zal hij zeker doen,' antwoordde Elena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten