dinsdag 25 december 2018

Slecht nieuws met Kerstmis

Gisterenavond haalden we Debby en Hendrik af aan het station van Leuven en reden we samen naar dochterlief en schoonzoon waar Zeger ook net aankwam op zijn fiets.

Het werd weer een gezellig kerstfeest onder ons tienen, met alleen geschenkjes voor de kleintjes, heel lekker eten (na een overvloed aan hapjes, pompoensoep, everzwijngebraad, witloof, veenbessen, appelmoes, champignons, kroketten, tiramisu en ijs ) en uitstekende wijn, spelletjes, interessante conversaties en veel humor.
Langs een kant vind ik het jammer dat mijn familie tegenwoordig zo versnipperd Kerst viert (Nany was bij mijn broertje, zus Bie bij haar zoon en schoondochter), langs de andere kant, we waren inderdaad een beetje te talrijk aan het worden.






Dochterlief heeft haar jurk zelf gemaakt en zelf de stof ontworpen! 



Eigen foto's

Iets over 24 uur fietste Zeger terug naar huis en zijn Roger, Hendrik, Debby en ik naar Haspengouw gereden.
Deze middag brachten we de "kinderen" terug naar het station; ze werden vandaag immers  verwacht op een groot feest (met meer dan 40 mensen!) langs Debby's kant. Debby had Roger en mij erbij gevraagd maar dat hebben we niet aangenomen: twee opeenvolgende feesten vinden we wat te veel van het goede (al kan het soms echt niet anders).

Thuis gekomen haalt Roger zijn mails op... en vindt er een van de voorzitter van Heemkunde Groot Heers die het onverwachte overlijden aankondigt van secretaris Tony Ruison.

We waren er echt niet goed van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten