maandag 17 december 2018

Luie maandag

Buiten de noodzakelijke huishoudtaken niet veel "gedaan" vandaag. Tenzij je vindt dat lezen en kijken ook vallen onder de noemer "doen".

Ik keek onder andere naar een Chinese vlogster (als ik goed begrepen heb, gehuwd met een Nederlander) die Chinese recepten bereidt op het internet. Hoeveel suiker gebruikt die wel! Nee, ik ga geen link plaatsen naar haar vlog, ik schrok echt van de hoeveelheid suiker en zout in bijna elk recept! Ik googelde naar "gezondheid en Chinese keuken" en blijkbaar is die (zeker voor wat ons hier wordt geserveerd) niet echt aan te bevelen. Lees zelf maar. De Indiase keuken zou veel gezonder zijn, las ik hier.

Roger voerde me dan weer naar een reactie op dit artikel. Het ging over de reactie van Krist met de video "Wouter Beke over de Marrakesh coalitie". Uiteraard wilde Roger mijn aandacht trekken op de subsidies die kranten en VRT krijgen (en je weet: "wiens brood men eet...") maar het artikel zelf vond ik ook heel interessant!

Als avondmaal aten we, na een rijke groentesoep, gebakken appels uit onze eigen tuin met witte pens. Ik weet het, witte pens bevat wit brood en melk: niet echt gezond... maar zo lekker, vind ik!

Om deze "luie" dag af te sluiten, wilden we eerst samen naar een film kijken maar nadat ik enkele mails had beantwoord, was het te laat geworden. Morgen misschien?

2 opmerkingen:

  1. Welke video van Krist? Ik zie die niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry, het is Kris (die antwoordt op Jan). En je moet eerst, onderaan het artikel, op "reacties" klikken.

      Verwijderen