vrijdag 28 december 2018

Zou het bewustzijn er toch eerst zijn?

Weer een relatief luie dag vandaag. Dat wil zeggen: na het schoonmaken van de keuken (telkens een heel karwei) wilden we even wandelen in Sint-Truiden. Weer stond er zulke koude wind dat we uiteindelijk naar de Kringwinkel trokken.
Jawel, ik ben weer met een tweedehandsboek thuis gekomen!😉

Voor de rest veel gelezen en gegoogeld vandaag (en dat vinden sommige mensen dus "heel lui zijn"). In feite wilde ik enkele vlogs volgen maar ik kreeg (weer toevallig?) iets voorgesteld dat me heel interessant leek. Namelijk dit.

Ik keek ernaar en vernam dat er wetenschappelijke onderzoek wordt verricht naar de mogelijkheid dat - zoals mijn intuïtie me al lang zei -  het bewustzijn als eerste bestaat en niet wordt voortgebracht door ons brein.
Dat gaat uiteraard in tegen het huidige materialistisch wetenschappelijk model maar, volgens de meeste wetenschappers en artsen die aan bod kwamen, zal het nog hoogstens een paar decennia duren voor wetenschappers afstand doen van dat model "want al is er nu nog geen echt wetenschappelijk bewijs, er is wel al veel evidentie".

Zouden we toch, zoals ik al lang vermoedde, geïncarneerde spirituele wezens zijn?

Oei, ik besef dat het weer een Franse documentaire is. Toch zou ik aanraden het te bekijken: zo moeilijk was het niet en het is echt heel boeiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten