donderdag 6 januari 2022

Bewondering

De laatste tijd maak ik me vaak de bedenking dat ik niet graag in Frankrijk zou leven! En dat terwijl ik daar vroeger geregeld stiekem van droomde!

En toch, als ik zie hoe consequent het volk daar reageert, sta ik echt in bewondering. Hier weer een "betoging" in Parijs de avond van 31 december 2021 (toen had Macron zelfs nog niet gezegd dat hij wil "kakken" op sommige burgers): veel te veel volk voor mij weeral maar langs de andere kant, het is zalig om te zien hoeveel mensen (dat was niet de enige manifestatie) week na week weer opkomen tegen onrecht!

Nu, eigenlijk begrijp ik niet dat Macron in de pers (dus in een geschreven interview) die woorden "durfde" te gebruiken en in de grond van mijn hart hoop ik dat er als antwoord daarop geen volksopstand of revolutie volgt. Want, vraag ik me soms af (slaat mijn verbeelding weer op hol?) misschien was het een uitdaging en wil Macron niets liever dan revolutie uitlokken om dan, als respons daarop, "terecht" nog meer repressief te werk te gaan?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten