maandag 10 januari 2022

Te weinig tijd?

Ik heb deze nacht toch niet verder gekeken naar het interview met Toubiana. Ik moest immers nog enkele mails beantwoorden en daarna was ik echt te moe.

Vandaag was een doodgewone dag en toch heb ik de indruk dat ik weer niet heb kunnen doen wat ik wilde doen. Na een paar telefoontjes (Nany die zich weer niet zo goed voelde, een vriendin), een paar chatberichtjes (je weet wel...), het beantwoorden van enkele dringende mails, het gaan bestellen van niertjes voor een bereiding binnenkort en enkele huishoudtaken vond ik toch de tijd om verder te kijken. 

Op een zeker moment beweert Toubiana dat veel van de cijfers die de media geven vaak niet correct zijn (het gaat nog steeds over Frankrijk, hij geeft de URL waar je dan wel de correcte cijfers kunt zien maar ik heb niet de moeite gedaan om dat te controleren). Hij gelooft niet in een complot op wereldschaal (mij lijkt dat ook onmogelijk) en hij denkt dat veel landen in het begin van de epidemie het voorzichtigheidsbeginsel iets te overdreven hebben toegepast.  Waarbij ik me meteen de vraag stelde of ze dat wel hadden gedaan wat de vaccins betreft. Toubiana zegt ook dat het normaal is dat experten zich soms hebben vergist en geeft toe dat ook hij in het begin van de crisis zich heeft vergist in zijn voorspellingen, waarbij hij ook uitlegt hoe epidemiologie precies te werk gaat.

En dan, ineens, stelt hij zich dezelfde vraag als ik: van waar dat verschil, namelijk het overdreven toepassen van het voorzichtigheidsprincipe in het begin en later helemaal niet meer als het om de vaccins ging?  Het antwoord daarop blijft hij schuldig. 

O ja, die niertjes hebben we besteld tegen de nakende verjaardag van Roger: hij eet dat zo graag! Vandaag zou mijn vader 93 jaar zijn geworden!

O ja ik heb gezien dat het vierde seizoen van "Dertigers" beschikbaar is op VRTNU! Ik denk dat ik deze avond ook nog naar de eerste aflevering ervan ga kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten