woensdag 5 januari 2022

De waarde van dagboeken

Ik vroeg jullie al dikwijls, kinderen, om later mijn dagboeken niet weg te smijten. En toch vroeg ik me vaak tegelijkertijd af of die iemand zouden interesseren (hoewel ikzelf het heel leuk zou gevonden hebben een dagboek of zelfs brieven van een grootouder te erven). Maar kom, ik hou dus een dagboek bij sinds mijn 12 jaar (eigenlijk al van iets vroeger maar dat eerste schrift is verloren gegaan) en het idee dat die duizenden bladzijden gedoemd zijn om in een vuilnisbak te verdwijnen vond ik vreselijk.

Deze avond stuurde Roger me naar deze video. Ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in onze contreien (ik meen daar heel lang geleden wel iets over gelezen te hebben: moet het eens opnieuw opzoeken). En naar aanleiding van die video vraag ik jullie opnieuw: gooi al die geschriften van mij later alsjeblieft niet zo maar weg!

Ik ga nu nog maar eens enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overtypen. Hoewel, als ik die  Irving Finkel mag geloven, is het beter verder op papier te werken? 

En, lieve Elena, hou jouw dagboek maar ijverig bij! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten