donderdag 5 mei 2022

Afspraak met vriend Karel

We haalden hem af aan zijn flat in het Leuvense en reden samen naar "De Brug" in Herent. Daar, in de buurt van het restaurant, ontmoetten we (per toeval?) vriendin Marieke die zat te genieten van de zon aan het kanaal. Ze kwam met ons mee en we genoten van een lekker, niet te duur middagmaal in "De "Brug". Daarna had Marieke een andere afspraak en wij reden naar "Café maritime" in Tildonk, waar we ons installeerden in de tuin. Het weer was nog steeds heel zacht maar de lucht was ondertussen heel grijs geworden. Af en toe kwam de zon echter nog te voorschijn en het was zoals steeds heel gezellig vertoeven in die bijna lege tuin, in het gezelschap van schapen en kraaien. We hadden elkaar al een hele tijd niet meer gezien en er viel dus heel veel bij te praten, bij een Orval, koffie of thee. Uiteraard haalden we ook herinneringen op aan onze verdwenen vrienden, waaronder Colette, Jan de fotograaf en Karels broer Dirk. 

Tegen 17 uur brachten we Karel naar huis en reden wij terug naar Haspengouw. Onderweg viel plotseling de regen met bakken uit de lucht: we hebben weer veel geluk gehad (jawel, ik weet het, het zou moeten regenen)!

En... thuis vond ik eindelijk de zo lang verwachte kaartlezer in de bus en kon ik meteen enkele betalingen verrichten voor de Limburgse monografieën!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten