donderdag 12 mei 2022

Tegenslag

Nany had nog heel fel pijn, vertelde ze aan telefoon deze middag en er zouden foto's gemaakt worden van haar rug. Ik belde haar opnieuw deze avond maar kreeg geen respons. Heeft men haar in het ziekenhuis gehouden? Normaal waarschuwt het rusthuis dan broertje of zus maar van hen heb ik niets gehoord.

Roger belde naar zijn zus in het ziekenhuis en ze vertelde hem dat ze maar één persoon tegelijk op bezoek mag krijgen (zij denkt dat die beperking nog steeds in verband staat met corona). Dat betekent dat Roger zonder mij zal moeten gaan. 

Kort daarna krijg ik een mail van een ander familielid: ze moet heel binnenkort geopereerd worden.

Ik heb het verhaal van de Ultima publieksprijs niet echt gevolgd maar achteraf hoorde ik wel over de (volgens mij belachelijke: als je zeker van je stuk bent, vrees je geen tegenspraak, want daar kun je enkel van leren en eventueel herzie je jouw mening) hetze in de media over de winnaar ervan (de documentaire "Tegenwind"). Ik kreeg zin om het boek "Tegenwind", dat binnenkort verschijnt, te kopen... maar het is nogal duur. En deze avond kreeg ik een uitnodiging voor de presentatie van datzelfde boek (ik was ingeschreven op die heel interessante documentaire) maar een toegangskaartje kost 25 euro, dat is dus 50 euro voor ons beiden: dat vind ik heel duur!

Onze printer (lang geleden gekregen van Zeger) is al een poosje stuk en gisteren kochten we eindelijk een nieuwe. Deze avond probeerde Roger die te installeren, wat hem niet lukte tot hij de hulp inriep van Hendrik die hem telefonisch richtlijnen gaf. Dat was dan weer een geluk bij een ongeluk: zo kon ik daarna nog even keuvelen met onze zoon!

Maar ik heb vandaag niet enkel getelefoneerd! Ik heb ook eindelijk onze wasplaats (eigenlijk past hier meer een verkleinwoord) vrij grondig schoongemaakt en dat is nooit een sinecure nadat ik de karwei een aantal maanden aan Roger heb overgelaten (omwille van mijn gezondheidsproblemen). 😁 Het is een vrij kleine kamer en toch heb ik daar weer enkele uren aan besteed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten