woensdag 4 mei 2022

Een ander geluid

Vergadering van de werkgroep WO I-II vandaag. Om helemaal eerlijk te zijn, we waren zo snel klaar dat we het laatste uur gewoon hebben zitten praten. Onder andere over de oorlog. Met Roger praat ik daar zelden over: ik ken zijn mening, blijf me vragen stellen en heb nog steeds geen vertrouwen in de media. Plotseling zegt Elie M. deze middag: 'Volgens mij had de NAVO zich daar helemaal niet mogen in mengen.' Een vraag die ik me ook al heel lang stel (maar nogmaals: ik ben een nul op politiek vlak).  

Na ons avondmaal keek ik nog eens naar een praatje van Emmanuel en Sandrine. Vroeger zeiden ze dat we geen nucleaire aanval moeten vrezen, nu lijken ze daar wel bang voor te zijn. 

En deze avond laat viel ik op een gesprek tussen Arno en André Manoukian, over "Les yeux de ma mère", een van de nummers die ik wel apprecieer van Arno zaliger. Een heel ontroerend onderonsje! Maar ook heel interessant, over de vroegere en latere begeleiding bij dat lied. Grappig ook hoe Arno de voor Nederlandstaligen typische fout maakt in het Frans ("j'étais 24 ans" in plaats van "j'avais 24 ans").

O ja, tijdens de vergadering kregen Roger en ik van George V. twee gratis ingangskaarten voor het Gallo-Romeins museum in Tongeren. Ik vroeg me af of mijn ledematen zulk bezoek zouden aankunnen maar Roger verzekert me van wel en belooft me geduld te hebben (ik beweeg nog heel traag) de dag dat we de kaarten zullen gebruiken! Het enige waar hij bang voor is, is dat we te ver van het museum moeten parkeren. 

2 opmerkingen:

  1. Hoe heeft de NAVO zich daarin gemoeid? Rusland is een ander, onafhankelijk land binnengevallen, een land dat inderdaad graag lid zou worden van de NAVO. Maar u doet net of de NAVO hier de aggressor is en Oekraïne met geweld wil bezetten terwijl Rusland de bevrijder zou zijn van Oekraïne. Dit is bijna letterlijk de propaganda van het Kremlin napraten en echt de wereld op zijn kop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op politiek vlak weet ik niet wat de wereld op zijn kop is en wat niet en de media gaan het mij niet fatsoenlijk uitleggen. Soms wordt een agressor uitgedaagd bijvoorbeeld (ik heb niet gezegd dat het zo is in dit geval, ik heb echt geen mening op dit gebied, ik stel me enkel vragen).

      Verwijderen