donderdag 19 mei 2022

Eindelijk regen na de droogte?

'Het regent hier heel fel', zei Nany aan telefoon deze middag. Hier was het nog steeds heel warm en droog. Een uurtje later echter begon de lucht te betrekken, stak er wind op en hoorde ik in de verte enkele donderslagen. Ik verwachtte een verfrissend regenuurtje. Even waande ik me terug in Soyo na een hete dag, als de regen het stof wegspoelde en alles als nieuw maakte. Helaas, het heeft nog geen halfuur geregend en de lucht was al opnieuw aan het opklaren toen we daarna nog eens naar het containerpark reden. Ik las en hoorde dat andere streken het erger te verduren hebben gehad. Wij hadden dus weer geluk - hoewel, het zou moeten regenen. 

Ik ruimde daarna onze bibliotheek-eetkamer wat op: de kindjes komen binnenkort logeren en hadden de laatste keer die ruimte nogal overhoop achtergelaten, én ik vond tot nog toe noch de tijd noch de moed om daaraan te verhelpen. Ja, ik weet het, ik moet de kindjes beter leren opruimen... maar langs de andere kant, de "rommel" bestond vooral uit een legostad waar ze verder aan wilden bouwen volgende keer dat ze hier logeren en Barbiepoppen een beetje overal, waarmee Eva een "verhaal" had verzonnen dat ze wil verderzetten. Mijn "opruimen" bestond er dus vooral in de rondslingerende legoblokjes (omdat ze nog niet gebruikt waren maar wel ergens nuttig zouden kunnen zijn) te verzamelen en de op de grond gevallen  popjes (hoorde dat bij het verhaal?) toch maar bij hun niet verongelukte vriendjes te plaatsen. En daarna de kamer een beetje te vegen. 

Daarvoor had ik al wel enkele spullen die Roger in die kamer had gedeponeerd (onverbeterlijk is hij!) weggehaald en die hadden we meegenomen naar het containerpark.

Nog steeds geen afspraak kunnen regelen voor een bezoek aan Rogers zus! 

O ja, ik kreeg vandaag van Luis Ruiz een opvallend mooie tekst gemaild die "kandidaat" is om in Oostland te verschijnen. Hij schrijft heel goed, Luis, echt jammer dat hij nergens een fatsoenlijke uitgever vindt (hij is te weinig bekend zeker?). En je moet weten: hij is een Spanjaard, dus wat mij betreft, dubbel "chapeau": hij schrijft beter Nederlands dan veel Vlamingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten