zondag 22 mei 2022

Details alsjeblieft!

Lang geleden, toen Roger serieuze hartproblemen had, vond ik al dat ik te weinig wist over de medicatie die hij in het ziekenhuis toegediend kreeg. Gelukkig heeft onze toenmalige huisarts mij wegwijs gemaakt en heb ik sommige medicijnen kunnen (doen) laten vallen met heel positieve gevolgen (het ging onder andere over een benzodiazepine).

Toen (eind vorige eeuw) hadden we nog geen internet en was het voor mij heel moeilijk te zoeken naar de bijwerkingen van medicijnen waarvan ik de bijsluiter niet had (en de medicijnen waar ik het over heb, werden in het ziekenhuis per pilletje toegediend: je kreeg dus de bijsluiter niet te lezen).

Nu zoek ik wel alles op over elk medicijn dat we krijgen voorgeschreven en vandaag val ik weer (toevallig?) op dit: een antwoord op een vraag die ik me al een hele tijd stel in verband met de medicijnen die ik nu slik. Ik wist al (tja, omdat ik het aan de arts vroeg, hij legde het niet spontaan uit) waarom ik dat foliumzuur pas de dag na het medicijn moest slikken, maar niet dat er minstens 24 uur moesten tussen liggen. Waarom zegt de arts (of de apotheker) dat niet als het echt zo belangrijk blijkt te zijn (de dokter zei in tegendeel dat ik desnoods het medicijn de ene dag in de namiddag mag slikken en die vitamine de volgende dag 's ochtends)? Waarom worden die belangrijke details ons niet gegeven?

Ik pas de inname dus aan en ik ga nog meer geregeld kijken naar die apotheker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten