zondag 19 juli 2020

Over een uitstapje en hydroxychloroquine nogmaals

'Zullen we even gaan wandelen in Bilzen?' stelde Roger voor na onze brunch. 
Dat vond ik een goed idee... tot we in Bilzen aankwamen. Ik weet niet wat daar gaande was of wat ze vierden maar het krioelde er van het volk. Terwijl Roger toch probeerde een parkeerplaats te vinden, zei ik hem dat ik niet daartussen wilde rondlopen. 

In de misnoegde Roger kwam even weer het kind naar boven: 'Goed. Dan rijden we terug naar huis.'
'Maar nee! Ik weet het, je wilde in Bilzen rondlopen maar je ziet toch zelf dat het niet veilig is. Maar we kunnen toch ergens in de buurt wandelen?'

Het werd Alden Biesen, waar er veel minder volk was. Er een poosje rondgelopen en, wat mij betreft, herinneringen opgehaald aan mijn grootmoeder van vaders kant die daar in de pachterswoning is opgegroeid, mijn grootvader heeft ontmoet voor de ingang van het domein en die daar is getrouwd.

Het caféterras aan de ingang van het domein zat weer boordevol. Als ik al die mensenmassa's zie, vind ik het niet verwonderlijk dat er steeds meer besmettingen zijn!

We reden terug naar huis via Tongeren... waar het al even druk was in het centrum! 

Roger stelde voor iets te gebruiken in de tuin van Stephane Malais (daar is het immers altijd te doen, qua veilige afstand). We reden dus naar Heks.



En bij Stephane dronken we allebei een wit wijntje.

Ondertussen praatten we over onder andere de pandemie. Wie heeft er gelijk? Het volk dat zich niets meer aantrekt van het virus of mensen zoals wij die nog steeds op onze hoede zijn?  

Later, na ons avondmaal (gevulde paprika's), stuurde Roger me een heel interessant interview/gesprek door. 
Deze keer is het in het Nederlands, vrienden, en het zegt of, beter, resumeert alles wat ik jullie ooit in het Frans heb geserveerd. 
Het duurt wel een uur maar ik raad jullie aan toch even te klikken op de link. Het gaat onder andere over het feit dat een werkend geneesmiddel verboden werd omdat er andere en duurdere remedies moesten gefabriceerd worden, over de complottheorieën, over de binnenkort misschien verplichte vaccinaties (dat is naar het einde toe, en er wordt zelfs verteld op welke basis je eventueel een verplichte vaccinatie mag weigeren)... 

Maar vooral, ze lijken het volk dat zich niets meer aantrekt van het virus gelijk te geven! 

Worden we belogen? 
'We kunnen het gewoon niet weten, want we weten niet meer wie te geloven,' zei Roger daarstraks bij Stephane Malais.
Hij heeft gelijk en dat vind ik heel erg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten