vrijdag 3 juli 2020

Vitiligo en een strooien hoed

Tegen het einde van onze reis in 2019 stelde Roger vast dat ik witte vlekken kreeg op mijn linkerwang. Ik had het zelf nog niet opgemerkt maar wist meteen dat het vitiligo was. 
Na de reis viel het de kinderen ook op. 
'Misschien een beetje meer make-up gebruiken?' stelden ze voor. Mij leek een breedgerande strooien hoed dragen een beter idee.

Alleen... al mijn strooien hoeden bleken versleten. Maar kom, toen kwam de herfst gevolgd door de winter en mijn huid werd minder vaak aan de zon blootgesteld.

Onlangs begon mijn wang weer die vlekken te vertonen (en, merkte ik, werd mijn linker wenkbrauw in heel korte tijd grijs! Ik vermoed dat de twee zaken iets met elkaar te maken hebben). 

Vandaag, na de gewone (huishoud)-taakjes (opruimen, wassen, telefoneren met het rusthuis en met Nany, ...), stelde ik voor even rond te lopen in de "Action". In de hoop er een strooien hoed te vinden. 

Het eerste wat ik tegenkwam in de winkel... was zo'n breedgerande hoed voor amper 4 euro. Uiteraard kocht ik hem.

We liepen nog wat rond in de winkel (en kochten uiteindelijk voor 25 euro aan spulletjes!) maar deze keer vond ik de klanten veel minder gedisciplineerd dan de vorige keer. Je krijgt echt de indruk dat de mensen denken dat het gevaar geweken is. 
Wat mij dan weer zin geeft om toch maar zoveel mogelijk thuis te blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten