woensdag 1 juli 2020

Gratis oefening

'Als ik echt altijd zo traag moet stappen, heeft het geen zin nog te gaan wandelen,' zei Roger, 'je weet niet hoe pijn dat doet in de heupen zo'n ongewoon traag ritme?'
Ik weet het wel (omdat ik vroeger vaak "te traag" heb gewandeld met Nany aan mijn arm en dat inderdaad geen deugd deed aan mijn heupen) maar zo snel stappen als Roger heb ik nooit gekund. 
In normale omstandigheden wandel ik apart van hem (en achter hem), met mijn twee wandelstokken. Nu echter wil ik graag één wandelstok vervangen door zijn arm en dat blijkt jammer genoeg geen goed idee te zijn. 

Dus geen wandeling vandaag... en trouwens, kort daarop begon het te regenen, soms pijpenstelen!  

Eerst wilde ik eindelijk de keuken onder handen nemen, maar ik voelde nog steeds de gevolgen van dat trekken aan mijn schouder tijdens die wandeling

Dus besloot ik er nog een luie dag van te maken. Af en toe stond ik wel recht van mijn pc om een of ander taakje te verrichten of om naar Nany te bellen. 
Op een zeker moment zei ik zelfs tegen Roger dat hij wat meer moest bewegen, dat het voor hem niet goed was uren aan zijn pc te zitten, dat hij desnoods gewoon wat turnoefeningen moest doen.

En toen wilde ik zorgen voor het avondmaal. Het regende heel fel maar ik hoorde ook een raar geluid in het washok, vlak naast de keuken. Ik riep er Roger bij, die meteen zei: 'O, het is weer van dat!'

"Van dat" is de regen die binnendringt tussen dakpannen en de rand van een Velux-venster op de kamer van Zeger. Dat water sijpelt via het plafond verder naar beneden in het washok dat daar pal onder ligt. Nadat de regen uiteraard eerst het bed (dat onder dat raam staat), de lakens, het dekbed enz. en uiteraard de vloer daaronder drijfnat heeft gemaakt.

Daar kregen we dus onze gratis oefeningen: beddengoed te drogen hangen, het water op de vloer van de kamer opnemen en in het washok het water naar buiten keren. We hebben daar een klein uur aan besteed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten