vrijdag 24 juli 2020

Afgelaste afspraak

Het was een rustige dag en dat hadden mijn armen nodig. 
Een wandeling van iets meer dan een half uur in Batsheers. Zalig lauw weer met een aangenaam windje, enkele ezels in de weiden, kleurrijke veldbloemen en... mijn heupen die al na enkele minuten gesmeerd liepen. Blijkbaar voel ik het wel meteen als ik ze een dag niet mee laat oefenen!

En dan een berichtje van (tante) Françoise, de weduwe van mijn Nononc. Ze had op Face Book gelezen dat de maatregelen in het rusthuis, waar mama zit, plotseling strenger zijn geworden.

Thuis las ik die nieuwe "Corona-regels". Uitstap mag nog maar één uur duren, moet in de buurt van het rusthuis plaatsvinden, mag slechts met één persoon.

En je moet weten dat wij het volgende voor morgen hadden afgesproken met Nany, broertje en zusje Bie. Broertje haalt mama af om 14 uur, Roger en ik gaan rond 13:45 uur even langs bij Bie (om onder andere nog een paar fotoalbums van Nany op te halen), daarna rijden we naar broertje en schoonzusje waar broertje mama al naartoe heeft gebracht. We drinken er samen wat en praten wat bij tot wanneer Nany terug naar haar rusthuis moet worden gebracht, 

Broertje en zusje wonen in een andere gemeente dan mama. Ik belde met broertje die meteen (nee, eigenlijk pas nadat hij ook de nieuwe maatregelen had gelezen) eerst grapte: 'Onze gemeente is "in de buurt" van haar gemeente hé' (al bedoelt het rusthuis zeker iets helemaal anders met "in de buurt") maar verder ook beaamde: 'Ik denk dat je gelijk hebt als je niet afkomt. Tegen dat mama hier is moet ik ze al bijna weer naar het rusthuis brengen!'

Uiteraard belde ik daarna met Nany (zeggen dat ik mijn armen wilde laten rusten vandaag!) die al op de hoogte was gebracht door broertje en het eigenlijk niet zo heel erg leek te vinden dat we niet afkomen morgen... maar zich heel veel zorgen maakte over het binnenkort misschien weer "opgesloten" zitten en "eenzaam" zijn.

Ik legde haar uit dat, buiten die enkele dagen dat ze in quarantaine heeft gezeten, zij meer mensen had ontmoet tijdens de lockdown dan bijvoorbeeld zusje en zelfs wij. Dat wil mama maar niet geloven!

Daarna nog een telefoontje. We hebben binnenkort immers ook een afspraak met onder andere Hendrik. En die had laten voelen dat Antwerpen zo gevaarlijk is (wat ik ook heb gelezen). Die afspraak (in open lucht) gaat wel door maar daar vertel ik later over.

En nu laat ik mijn armen rusten voor de rest van de avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten