zaterdag 4 juli 2020

Blij weerzien (zelfs tweemaal vandaag!)

Gisteren had ik naar het rusthuis gebeld. Men had me verzekerd dat de hoest van mama niets te maken had met het virus en dat ik vandaag gerust op stap mocht met haar. Ik bracht haar hiervan op de hoogte en ze vroeg me haar vandaag op te bellen zodra we aan het rusthuis aankwamen.

Om 13:35 uur belde ik haar vanop de parking van het rusthuis. Vijf  minuten later stond ze al te popelen aan de hoofdingang... maar we moesten wachten tot 14 uur, het afgesproken tijdstip (tja, ze zijn er heel streng).

We reden meteen naar een terrasje in de buurt waar we samen een biertje dronken terwijl we keuvelden en zelfs interessante discussies voerden, zoals over euthanasie! We hadden heel veel geluk: hoewel het onderweg had geregend, bleef het droog. Het was wel vrij fris maar kom, we hadden een jasje aan.

Stipt om 16 uur zetten we Nany weer af aan het rusthuis, haar belovend zo snel als mogelijk nog een afspraak te pakken te krijgen. Ze had genoten van die uurtjes, zei ze. Wij ook.

Wij reden naar Hendrik en Debby... met de hangmat die Hendrik aan Debby wilde cadeau doen en die Roger en ik uiteindelijk vonden. Onze kinderen troonden ons mee naar een zeer ruim terras in de buurt. 

We wilden Debby en Hendrik trakteren op een drankje en een hapje... maar zij stonden erop zelf te trakteren (nogmaals bedankt, kinderen!). Weer boeiende gesprekken, weer geen regen gehad, weer enkele heel aangename uurtjes op een terras waar het aangenaam zitten was, beschut tegen de wind.

En... het was echt geen overrompeling op dat terras (wat niet mag gezegd worden van het café zelf, noch van het café waar we met Nany zaten: dat heb ik opgemerkt toen ik er naar toilet ging).




Rond 20 uur reden Roger en ik terug naar Haspengouw (en we kregen wel weer regen onderweg). 

1 opmerking:

  1. Ik gaf een tiental labels in... en alleen het laatste is te zien. Ik ben echt ontevreden over de nieuwe interface!

    BeantwoordenVerwijderen