maandag 27 juli 2020

Twijfels

Ik keek deze avond laat nog eens naar een video van Jean-Jacques Crèvecoeur. Die onder andere vertelt dat keer na keer zijn video's worden gecensureerd op You Tube.  En die blijft beweren dat heel dat Corona-gedoe een mondiaal complot is. Om ons onder de knoet te houden.

Dat is, volgens mij, ook ongeveer wat de meeste mensen denken of aanvoelen. Daarom zijn ze al die maatregelen beu. 
Soms denk ik dat alleen goedgelovige zielen, zoals wij, alles geloven en heel voorzichtig zijn (al weten we ook dat we, al zij het maar over details, belogen werden). 

In die video herhaalt Crèvecoeur veel van wat hij vroeger al had verteld maar deze keer herinnerde hij me ook aan het in Frankrijk (en elders?) toegediend medicijn Rivotril aan oude mensen met serieuze ademhalingsproblemen. Om ze meteen naar de andere dimensie te sturen dus!

Ik blijf twijfelen dus en tegelijk blijf ik ontzettend voorzichtig (en schaapachtig?).

Eigenlijk weet ik niet meer wat ik moet geloven. 

Luister eens zelf naar Crèvecoeur (sorry, weer in het Frans). Oei, misschien werkt de link al niet meer... want volgens hem worden zijn video's praktisch onmiddellijk gecensureerd... en zoiets ruikt wel naar dictatuur volgens mij! 
Vandaar mijn twijfels!

2 opmerkingen:

  1. >Dat is, volgens mij, ook ongeveer wat de meeste
    >mensen denken of aanvoelen. Daarom zijn ze al die
    >maatregelen beu.
    >Soms denk ik dat alleen goedgelovige zielen,
    >zoals wij, alles geloven en heel voorzichtig zijn
    >(al weten we ook dat we, al zij het maar over
    >details, belogen werden).

    Een samenzwering op dergelijke schaal is gewoon niet realistisch. En volgens mij is dat helemaal niet wat de meeste mensen geloven. Dat is wat een paar doorgedraaide misleiders en hun hopelijk schaarse volgelingen geloven. Iets anders is dat de meeste mensen de maatregelen beu zijn. Ik ook. Hartsgrondig beu! Ik wil weer normaal kunnen leven! Maar dat betekent niet dat ik denk dat er een groots complot aan de gang is om ons "in ons kot" te houden of zo. Ik hou me aan de maatregelen, want ik besef heel goed dat de situatie ernstig is. Maar ik ben ze tegelijkertijd inderdaad kotsbeu. Het is voor niemand leuk, maar echt, stop met dat twijfel zaaien, je bent mogelijk (afhankelijk van hoeveel dommeriken je daarin volgen) verantwoordelijk voor nog veel erger...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof niet in een complot hoor, maar ik weet dat veel mensen het wel geloven, zelfs mensen van wie je het niet zou verwachten!

      Verwijderen